A legújabb fitt tipp: reggelizz kétszer!

Europress
Birta Brigi

Azt már betéve tudod, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de gondoltad volna, hogy még egészségesebb, ha kétszer kerítesz rá sort?

A New York Yankees sporttáplálkozási szakértője, Cynthia Sass nemrég osztotta meg az elméletét arra vonatkozóan, hogy a legjobb, ha két részre bontod a reggelidet! Szerinte úgy lehetsz a legegészségesebb, legenergikusabb, ha először bekapsz valami lassan felszívódó szénhidrátot, ami erőt ad, majd menj el edzeni, vagy tornázz otthon. Ezután pedig egy proteinben és zöldségekben gazdag ételt egyél. Az indok: a szénhidrátot sokkal könnyebben feldolgozza a szervezet önmagában, fehérje nélkül. Az utóbbi viszont segíti a regenerálódást edzés után, és eltelít, hogy kihúzd az ebédig! A kettő között lehetőleg 45-60 perc teljen el. Próbáld ki, nálad beválik-e!


"Sokan vagyunk a helyes táplálkozással és a sportos életmóddal úgy, hogy megpróbáljuk minden egyes lépését betartani… Viszont közbejött egy túlórázós nap, kihagysz egy edzést, otthon késő este nincs kedved már főzni másnapra. Ez minden nő életében előfordul, nincs ezzel probléma. A probléma ott kezdődik, ha ebbe a helyzetbe beletörődsz és sodródsz a mindennapokkal! Én nem tudok helyetted elmenni edzeni vagy főzni, de tudok segíteni abban, hogyan varázsolhatsz pillanatok alatt ínycsiklandozó és egészséges falatokat bármikor. Összegyűjtöttem pár olyan receptet, amit azon nyomban bevethetsz: ha átugrik a pasid egy vacsira vagy akár ha az anyósjelöltet akarod lenyűgözni. Higgyétek el, ezek tényleg beváltak már! Ide kattintva pedig egy egész testet átmozgató edzést találsz."

Recept
Elkészítési idő: 45 perc
4 személyre
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Hozzávalók
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg kecskesajt
  • 150 ml habtejszín
  • 3 tojás
  • 2 db közepes újhagyma
  • 1 kk só
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 ek vaj vagy margarin
  • 4 szelet bacon
  • 150 g eisberg Freshbalance Mix
  • 50 ml olívaolaj (salátaöntethez)
  • 2 ek sherryecet (salátaöntethez)
  • 1 tk dijoni mustár (salátaöntethez)
  • só (ízlés szerint, saláatöntethez)
  • bors (ízlés szerint, salátaöntethez)

 A quiche-hez
1. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával.
2. A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a tejszínes keverékhez.
3. A bacont felvágjuk, kicsit kiolvasztjuk, és szintén a tejszínhez keverjük.
4. A leveles tésztát kinyújtjuk. Vajazott mini quiche-formákba igazítjuk, majd igazságosan elosztjuk bennük a tejszínes-spenótos keveréket.
5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


A zöldsalátához
1. A vinaigrette összetevőit elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára öntjük.
2. A meleg quiche társaságában tálaljuk.