Ezek a nyár csodagyümölcsei

Europress
Birta Brigi

A nyári szezonban fantasztikus ízű, illatú friss gyümölcsöket fogyaszthatsz, használd ki őket: nem csak finomak, hanem egészségesek, eláruljuk, miért!

Áfonya: Az egyik legtöbb vitamint és antioxidánst tartalmazó gyümölcs, emiatt fiatalon tart, védi a szívet, rákmegelőző, segíti a diétádat, csökkenti az izomlázat és segíti regenerálódni. Egy bögrényi adag csupán 80 kalóriát tartalmaz.



Sárgadinnye: Egy bögrényi adagban mindössze 50 kalória van, ráadásul tele van rosttal, káliummal, C-vitaminnal és béta-karotinnal. Így véd az UVA és UVB sugaraktól és szuperül eltelít!



Őszibarack: Nem csak az íze csodás, de egy darabban csak 60 kalória van, dugig van rosttal, A-, C-V-, és E-vitaminnal, cinkkel, antioxidánssal és cinkkel!



Eper: Több C-vitamint tartalmaz, mint ugyanolyan mennyiségű narancs, de van benne sok-sok rost, antioxidáns, kálium, ráadásul az agyműködésre is jó hatással van.



Cseresznye: Jót tesz az emésztésnek, az alakodnak, a bőrödnek, a hajadnak és a körmeidnek is. Alacsony kalória tartalma miatt tökéletes nassolnivaló fogyókúrázóknak.

"Sokan vagyunk a helyes táplálkozással és a sportos életmóddal úgy, hogy megpróbáljuk minden egyes lépését betartani… Viszont közbejött egy túlórázós nap, kihagysz egy edzést, otthon késő este nincs kedved már főzni másnapra. Ez minden nő életében előfordul, nincs ezzel probléma. A probléma ott kezdődik, ha ebbe a helyzetbe beletörődsz és sodródsz a mindennapokkal! Én nem tudok helyetted elmenni edzeni vagy főzni, de tudok segíteni abban, hogyan varázsolhatsz pillanatok alatt ínycsiklandozó és egészséges falatokat bármikor. Összegyűjtöttem pár olyan receptet, amit azon nyomban bevethetsz: ha átugrik a pasid egy vacsira vagy akár ha az anyósjelöltet akarod lenyűgözni. Higgyétek el, ezek tényleg beváltak már! Ide kattintva pedig egy egész testet átmozgató edzést találsz."

Recept
Elkészítési idő: 10 perc
2 személyre
Epres tavaszi saláta
Hozzávalók

A mosott, felezett epret alaposan forgassuk össze a bazsalikommal, majd halmozzuk a saláta tetejére. Öntözzük meg a balzsamkrémmel és pár csepp olívaolajjal.