Készíts gluténmentes banánpalacsintát!

BB

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy van egy tuti reggeli (vagy akár desszert) receptünk, ami egészséges, diétás és iszonyú finom? Ugye, még aznap elkészítenéd?

Most egy olyan ínycsiklandozó palacsinta receptet mutatunk, ami cukor-, tej- és gluténmentes, ráadásul szuper könnyű elkészíteni. Az már csak rajtad múlik, milyen gyümölcsökkel díszíted fel, vagy hagyományos módon túrókrémmel, lekvárral vagy kakaóval fogyasztod.

Hozzávalók 2 személyre:
2 db érett banán
2 tojás
4 evőkanál darált mandula vagy kókuszreszelék (ezt az ízlésedre bízzuk)
kókuszolaj
+ feltétek: gyümölcs, krémek, magok

Elkészítés:
Dobd turmixgépbe a banánokat, tojásokat, és a darált mandulát (ha nem érzed elég édesnek, jöhet egy kis eritrit vagy sztívia), sőt egy csipet fahéjjal is megszórhatod. Ha már teljesen összeállt a keverék, hevíts kókuszolajat egy serpenyőben, és készítsd el úgy, mint a hagyományos palacsintát. (Közepes hőfokon pár percig süsd mindkét oldalát).

Aztán már csak a dekorálás következik, és jó étvágyat!