3 gyógytea, amit kezdj el már most inni, ha nem akarsz gyakran lebetegedni
Az idő lehűlésével nem árt egyre jobban figyelni az immunrendszerünkre, hiszen az őszi-téli szezonban mindig könnyebb megbetegedni. A következő gyógyteákat érdemes már megelőzésként is napi szinten iszogatni, hogy véletlenül se tegyen parkolópályára egy-egy csúnya megfázás.
Csipkebogyó
A csipkebogyó vitathatatlanul az egyik legjobb C-vitamin forrás, ez pedig elemi fontosságú a szervezet számára. A C-vitamin gyulladáscsökkentő, és erős immunerősítő hatása van, a csipkebogyó pedig bővelkedik benne. Emellett tartalmaz még A-, B1-, B2-, P- és K-vitamint is. Napi 2-3 csésze tea belőle kiváló a megfázások, a fertőzések, a nátha ellen, sőt, étkezés után fogyasztva a cukorbetegeknek segít satbilizálni a vércukorszinet.
Ezek mellett stresszoldó hatása is van, erősíti az érfalakat, és segíti a csontképződést is. Érelmeszesedés ellen is nagyszerű!
Arra viszont érdemes figyelni, hogy forrázással a C-vitamin elbomlik, így inkább a következőképp készítsd a teát: 1 evőkanálnyi bogyót áztass 6 órán keresztül egy bögrében, majd szűrd le, és már ihatod is!
Ha kíváncsi vagy, melyik két teát kellene gyakrabban innod, kattints a Runner's World cikkére!
Így erősítsd az immunrendszeredet!