3 fantasztikus édesburgonyás recept, amik bőségesen feltöltenek energiával

Unsplash/ Ria Quartz
Runner's World/Barbi

Mi télen-nyáron ennénk, de tudjuk, az édesburgonyánál is fontos a mértékletesség... Nem csak sütve isteni - mutatunk pár elkészítési módot, amit ideje kipróbálni! A Runner's World magazin írása.

Az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Különösen magas a béta-karotin, az E-vitamin és a káliumtartalma. Gazdag antioxidánsokban, amelyek megvédik testünket a szabad gyököktől, illetve lassítják az öregedési folyamatokat és a krónikus betegségeket.

Ez az édes burgonyaféle magas rosttartalmú, ami nagyon fontos az egészséges emésztéshez, érdemes is gyakran fogyasztani. Adunk 3 tippet, hogyan csináld!

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

4995 Ft 3995 Ft

Megnézem
Olvasd el ezt is!
Ha eddig nem tetted, most tényleg kattanj rá az édesburgonyára!

Töltött édesburgonya

Hozzávalók:

1 db édesburgonya

2 tojás

só, bors

snidling vagy petrezselyem

Így készítsd el!

200 fokra melegítsd a sütőt, és kb 45 percig süssd az édesburgonyát a sütőpapírral bélelt tepsiben, amíg meg nem puhul. Utána vágd ketté, kanalazz ki egy nagyot a belsejéből mindkét oldalnak, üssd bele a tojást, mehet rá só, bors bőségesen, sőt, süthetsz bele egy kis paradicsomot is. 15-20 percig süssd így is, a végén szórd meg friss zöldfűszerrel. Amit kiszedtél, ki ne dobd - az épp tökéletes lesz valami más mellé édesburgonya pürének!

Olvasd el ezt is!
Lisztmentes édesburgonya gofri

A többi receptet a Runner's World cikkében találod!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség