Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Majd megveszel egy kis édességért? Most kiderült, miért is kívánod annyira a csokit!

Majd megveszel egy kis édességért? Most kiderült, miért is kívánod annyira a csokit!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Facebook
Twitter
Pinterest
A válasz nem is annyira meglepő!

Legbelül biztos vagy benne, hogy igazi Insta-lány lennél tökéletes combokkal, lapos és kockás hassal, keres, feszes popsival, ha nem találták volna fel a csokoládét? Mert ez a te legnagyobb bűnöd, és már gyakorlatilag ebédtől a lefekvésig azon agyalsz, hogyan tehetnél szert egy kis édességre? Tudod, hogy a csoki és társai miatt gyűlölöd a mérleget, miközben azt érzed, csak akkor billen számodra helyre a világ, ha ehetsz egy kis semmiséget?

De vajon mi az oka ennek az iszonyatos vágynak, és hogyan lehetünk úrrá rajta? 2 ausztrál dietetikus, Lee Holmes és Kate Save erre adja meg a választ!

A csoki iránti vágyakozás hátterében mentális és fizikális problémák vannak, amelyek érzelmi és testi szükségleteket jeleznek

- vallják a szakértők.
Kép
forrás: GettyImages

Holmes szerint a pszihés vágyakozás nagyon gyakori: sok ember, ha szomorúnak vagy magányosnak érzi magát, a csokiban keres vigaszt, és mindössze kevesen vannak olyanok, akik ilyenkor inkább semmit sem esznek. És mivel ez sokszor megszokás kérdése, a szokások pedig az idők során rögzülnek, nagyon nehéz rajtuk változtatni.

Az étkezéssel való viszonyunkat pedig a gyermekkortól kezdve az első randiig nagyon sok minden befolyásolja, és nem véletlen, hogy ha valamit ennénk, az inkább édesség, és nem mondjuk kelbimbó... Hiszen bizonyos ételek hatással vannak a boldogsághormonjaink termelődésére, így ha szomorúak, fáradtak vagy stresszesek vagyunk, a sós, illetve az édes ízek azok, amiktől sokkal jobb kedvűek leszünk.

Ez viszont egy veszélyes játék: ha ugyanis minden alkalommal, amikor valami bánt bennünket, az evéshez fordulunk, akkor ebből egy szokás lesz, amin viszont nagyon nehéz változtatni – vallják a dietetikusok.

Az alváshiány is nagyon nagy hatással van arra, mire is vágyunk: ha ugyanis keveset alszunk, fáradtak vagyunk, sajnos az étvágyunk is megnőhet, és ilyenkor sem egészséges ételekkel tömjük tele magunkat. Viszont érdemes figyelni a jelekre: ha sósat ennél, valószínűleg komoly ásványianyag-hiány van a testedben, és érdemes lenne több, nátriumban gazdag ételt enni. Ha édeset ennél, akkor pedig a vércukorszinted rendetlenkedik.

Ha pedig konkrétan csakis csokit ennél, akkor valószínűleg a következőkkel lehet a baj:

  • Magnéziumra lenne szüksége a testednek.
  • Meg fog jönni.
  • Túlságosan stresszes vagy.

De van megoldás!

A magnéziumhiányra kifejezetten jó, ha sok magot eszel: nassolj mogyorót, mandulát, napraforgómagot, de ha szereted, a tenger gyümölcseit is, bátran eheted! Sőt, ott vannak még az alacsony cukortartalmú bogyós gyümölcsök, a kivi, az ananász – ezek is remekül orvosolják a bajt!

Ha pedig sósra vágysz, szórj egy nagy pohár vízbe egy negyed teáskanál tengeri sót, és kortyold el – ez segít egyensúlyba hozni a testedet.

Ha pedig fáradt vagy már délután, energiaitalok helyett igyál egy pohár vizet, és menj ki a friss levegőre. Sétálj egy kicsit, töltődj fel, a mozgás ugyanis felfrissít, és sokkal tovább bírod a munkát a nap hátralévő részében.

Galéria / 5 kép

5 könnyű nassolnivaló, ami segíthet a fogyásban

Megnézem a galériát

Daily Mail

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!