Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 szép város a Balatonnál, ahol strandolni és kirándulni is lehet

balaton,tihany,balatonkenese,siófok
A nap cikke

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Olvasd el!

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Facebook
Twitter
Pinterest
Nálad is minden évben tervben van egy balatoni kikapcsolódás? Ha nem érnéd be mindössze egyetlen délutánnal, mutatunk öt tóparti várost, ahol napokat is eltölthetsz unalom nélkül.
A cikk támogatója a JOY Utazás

Ha nyár, akkor a Balaton a kötelező programok egyike, ez nem is kérdés! A tóparton simán el lehet tölteni egy-egy délutánt, amikor nem csinálsz mást, csak strandolsz, napozol, és megkóstolod az isteni lángost, vagy a környék legjobb hekkjeit. De mi van akkor, ha egyetlen nappal nem éred be, és legalább 2-3 éjszakát szeretnél eltölteni a környéken? Ilyen esetben érdemes az alábbi városokba látogatnod, hiszen itt olyan sok a látnivaló és a szórakoztató lehetőség, hogy néhány napot gond nélkül eltöltesz unatkozás nélkül!

1. Szigliget

Szigliget az északi part egyik legfelkapottabb része, ami nem csoda; a strandról nagyon szuper panoráma nyílik eléd, a pázsit mindig szépen gondozott, és ha kedved tartja, akár vízi biciklire is pattanhatsz. Sőt, a kisgyermekes családok is imádnak idejárni, hiszen az ő részükre külön homokos, sekély partszakaszt alakítottak ki. A kirándulók előszeretettel érkeznek a településre, hiszen a szigligeti vár környékén rengeteg szuper túrázási lehetőség van: ha valahonnan, akkor innen tényleg szuper látványban lehet részed!

Szigliget
forrás: pinterest.com
Szigliget

2. Tihany

Aki egyszer megfordul a Tihanyi-félszigeten, biztosan azonnal beleszeret a vidékbe! Hiszen izgalmas látnivalók sokaságát találod meg itt; a méltán híres tihanyi apátságot muszáj megnézned, de a Visszhang-dombon is szuper program végigsétálni. A Belső-tó az egyik legfelkapottabb része a félszigetnek, hiszen a levendulaillattal átjárta vidéken sok szépséget találhatsz. Például a félsziget egykor egy vulkán volt, ennek emlékét pedig ma is gejzírkúpok őrzik, de akár csónakra is szállhatsz a tavon, hogy elmerülj a nyugodt környezetben. Ráadásul még szuper strand is található itt, így több napos programként simán megállja helyét egy tihanyi kirándulás.

Tihany
forrás: pinterest.com
Tihany

A SzállásGurun keresztül most közel féláron szállhatsz meg a félszigeten öt éjszakán keresztül a Hotel Tihany Yacht Clubban! Itt aztán tényleg nem lehet unatkozni: a szálláshelynek saját, zárt strandja van, a környékén pedig lehetőséged nyílik lovaglásra, sőt, akár borkóstolóra vagy sütögetésre is.

3. Siófok

A Balaton déli partján található Siófok, az egyik legnépszerűbb tóparti üdülőhely. Strandjai kimondottan sokszínűek, hiszen amellett, hogy egy nyüzsgő, éttermekkel és üzletekkel tarkított sétálóutca mellett terül el, van homokos és kiépített betonos partszakasza is. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik a fiatalos környezetet, hiszen itt szórakozási lehetőségekből nincs hiány! Esténként a sétányt megtöltik a diszkók és kiülős teraszok hangjai, így unatkozni biztosan nem lehet itt. De nehogy azt gondold, hogy csak a bulizó fiatalok imádják a környéket, hiszen még késő este is gyakran szórakoznak errefelé családok; például az óriáskerékről este felejthetetlen látványban lehet részed.

Siófok
forrás: pinterest.com
Siófok

4. Balatonkenese

A Balaton északkeleti csücskében található Balatonkenese, ennek köszönhetően pedig rendkívül különleges fekvésű a város; ennek köszönheti, hogy a magaspartról, valamint a strandról a tó keleti medencéje belátható, sőt, szép időben még a Tihanyi-félszigetet is látni lehet! A strandok folyamatosan fejlődnek, a panorámához pedig nagyban hozzátesznek a jachtkikötők: mivel inkább az északi partra jellemző kevésbé sekélyes mélységű víz jellemzi, előszeretettel rendeznek itt vitorlásversenyeket is. Egyedi hangulattal töltik meg a környéket a településen található barokk lakóházak, de még egy növényritkaság, a tátorján is megtalálható itt. Arról nem is beszélve, hogy szinte folyamatosan fesztiválokkal és versenyekkel várják a látogatókat, ezért nagyon pezseg az élet!

Balatonkenese
forrás: balatonkenese.hu
Balatonkenese

Balatonkenesén még a kirándulás szerelmesei is feltalálják magukat, hiszen a Soós-hegyi kilátó kötelező program, de lehet kalandparkba vagy lovardába is menni; ezek után pedig nem is kérdés, hogy néhány napot gond nélkül el lehet tölteni a településen. A SzállásGurun keresztül pedig most neked is lehetőséged nyílik élni egy szuper ajánlattal, hiszen három napos wellnessben lehet részed a Hotel Marina-Porton! Feltétlenül ki kell próbálnod itt a balatoni panorámás jakuzzit és a különféle szaunákat, de persze ezen kívül többféle szórakozási lehetőséget is biztosítanak.

5. Badacsonytomaj

Nem csak a kellemes strand és a szép kirándulóhelyek hoznak lázba, hanem az is, hogy finomakat egyél-igyál a környéken? Akkor irány Badacsonytomaj! A Szőlő és a Bor Nemzetközi Városaként is gyakran emlegetik a települést, ami nem csoda, hiszen itt rengeteg isteni finom bort kóstolhatsz meg. A Folly Arborétum és Borászat kötelező program, de a többi pincészetet is útba ejtheted: sőt, az első pontban említett Szigligeti vár sincs messze, így ide is megéri szervezni egy kitérőt. Két strandja is van, a vízben kosárpalánk és focikapu is van rögzítve, a látvány pedig gyönyörű!

Badacsonytomaj
forrás: pinterest.com
Badacsonytomaj

Ha pedig az egész családdal indulsz strandolni, ezekre érdemes odafigyelned!

Galéria / 5 kép

Erre az 5 dologra is figyelj a strandon, hogy a gyerek még nagyobb biztonságban legyen

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet

Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!

Kép

3 szexpóz, ami a pasik szerint messze a legrosszabb – És 3, ami szerintük a legjobb

Nagy tévedés abban a hitben élni, hogy a férfiak mindenféle módon és pózban szereti magukévá tenni a nőket, ugyanis náluk is vannak olyan pozitúrák, amelyek ha nem is tiltólistásak, szeretik őket mellőzni az együttlétek alkalmával.

Kép

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép

Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!