Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Gyönyörű tengerpartok Európában, ahol olcsón eltölthetsz pár napot

strand,európa,algarve,omis,jesenice
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Idén nyáron szeretnél a legcsodálatosabb tengerpartokon pihenni és fürdőzni? Akkor az alábbi országoknak feltétlenül ott a helyük a bakancslistádon.
A cikk támogatója a JOY Utazás

A nyári időszak legjobb része kétség kívül az, amikor végre lehetőséged nyílik elutazni a közeli tengerpartok egyikéhez, és az egész nap a pihenésről, napozásról és fürdőzésről szól! Noha tény, hogy belföldön is rengeteg klassz strandot találhatsz, mégis jó érzés az, amikor nem csak egy délutánt, hanem akár egy egész hetet eltölthetsz a tengerpart mellett. Épp ezért most körbenéztünk egy kicsit, vajon Európában hol rejtőznek a leggyönyörűbb tengerpartok, és azt is, milyen látványosságok miatt érdemes még néhány napot pluszban eltöltened itt a barátnőiddel, családoddal, vagy a pasiddal kettesben.

1. Franciaország, Porquerolle sziget

Franciaország nem véletlenül híres álomszép strandjairól, de a felkapottabb tengerpartok mellett akad jó néhány sziget az országban, ami kevésbé ismert. Ezek előnye, hogy bár legalább annyira szépek, mint a híres francia Riviéra, még sincs akkora tömeg, így tényleg lehetőséged is nyílik élvezni a kilátást. Ide tartoznak az úgynevezett Arany-szigetek, amelyek közül a legnagyobb Porquerolle, egy valódi mediterrán paradicsom. Egyetlen városkája van, kis méretének köszönhetően pedig biciklire pattanva egyetlen nap alatt is bejárható. Viszont mindehhez rengeteg lehetőség társul, hiszen az északi részén homokos part, míg a délin sziklásabb a strand.

franciaország,Porquerolle sziget
forrás: Getty Images
A Porquerolle sziget kevésbé felkapott része Franciaországnak.

2. Horvátország, Jesenice

Közelsége és szépsége miatt Magyarországról rengetegen utaznak Horvátországba a nyáron, hogy eltöltsenek ott akár egy hétvégét, akár egy teljes hetet. Az északi részei a kis távolság miatt népszerűek, de érdemes lenne idén nyáron egy kicsit messzebbre utaznod; Dalmáciában található ugyanis egy csodálatos település, aminek szépségét biztosan sosem felejted el. Jesenice Splittől néhány kilométerre található, és nagy különlegessége, hogy a tengerpartja egy hegylánc közelében terül el, így a partról és a hegyre felsétálva is gyönyörű látványban lehet részed. Mivel nagyon közel található Omishoz és Splithez, innen feltétlenül érdemes átlátogatni a két városba; előbbinél az Óvárost ne hagyd ki, hiszen itt forgattak több jelenetet is a Trónok harcához. Omisban pedig ugyancsak rengeteg történelmi látnivalóval várnak, de az itt található tengerparton is érdemes pihenni egy délutánt!

jesenice,krilo jesenice,dalmácia,horvátország
forrás: youtube
Horvátország gyönyörű részén, Splittől nem messze található Jesenice.

Jesenicében emiatt egy teljes hetet is el lehet tölteni anélkül, hogy akár egy percig is unatkoznál! Ha még nem választottad ki, hova utaznál a nyáron, érdemes ide látogatnod; már csak azért is, mert a SzállásGurun most lehetőséged nyílik óriási kedvezménnyel megszállni a közvetlen tengerparton található Hotel Krilóban. Az árban persze benne van a reggeli és az öt éjszaka két főre, a személyzet pedig még vadvízi evezéseket és hajókirándulásokat is szervez, így rengeteg lehetőséged nyílik a szórakozásra.

3. Görögország, Zakynthos

Görögország olyan, akár egy valóra vált álom, ezt pedig természeti adottságainak köszönheti. Égszínkék vize, sziklái és homokos partjai egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a turisták közkedvelt célpontja legyen. Ezek közül pedig kiemelkedik Zakynthos, ami a Peloponnészosz-félsziget közelében terül el. Sokan imádják a környéket, hiszen innen nem messze találhatóak a híres Kék barlangok, amelyek belsejében türkizkéken világít a víz. De ugyancsak jól érezhetik itt magukat a búvárkodás vagy a vízi sportok szerelmesei is, hiszen a szigeten rengeteg lehetőség nyílik ezekre.

Zakynthos,görögország
forrás: Getty Images

Görögország gyönyörű tengerpartja, Zakynthos.

4. Ravenna, Olaszország

Olaszországban tényleg mindenki megtalálja azt, amit keres! Ha szereted megismerni a történelmi látnivalókat, rengeteg város közül tudsz válogatni, Milánóban akár egész napokat is eltölthetsz vásárlással, homokos tengerpartjain pedig minden fáradalmadat kipihenheted. A számtalan mesés strand és település közül pedig kiemelkedik Ravenna, ahol mindent egyszerre megtalálsz! Mivel Itália egyik legrégebbi városának tartják, olyan sok történelmi látnivalót csodálhatsz itt meg, hogy akár egy teljes délutánon keresztül is járhatod a környéket: a San Vitale-székesegyházat vagy Dante mauzóleumát kötelező megnézni! A közelében helyezkedik el a mesés tengerpart, rajta számtalan riviérával, így akár többet is érdemes kipróbálni. A tenger lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat, de rengeteg kerékpárút is található a környéken, így egy egész napos kirándulásra is érdemes benevezni a sok egyéb program mellett.

Olaszország,ravenna,tengerpart
forrás: wikipedia
Ravennához közel a tengerparton kilenc riviéra is található.

Ráadásul a SzállásGurun most óriási kedvezménnyel foglalhatod le Ravenna közvetlen tengerpartján a szállásodat két főre, reggelivel, ajándék napozóágy használattal a mesés vidéken!

Siess, mert gyorsan fogynak a helyek!


Még több kedvezményes ajánlatot pedig IDE kattintva találsz.

5. Portugália, Algarve

Portugáliában szinte mindig csodálatos az idő, és aki nyaralni jön ide, biztosan nem felejti el az élményt. Rengeteg strand és öböl található itt, de mégis az egyik legnépszerűbb Algarve tengerpartja. Itt ugyanis van homokos, kavicsos és sziklás partszakasz is, így sokszínű látványvilágból garantáltan nincs hiány. A turisták többsége egyetért abban, hogy a főszezonban óriási a tömeg, így ha szeretnél nyugodtan pihenni, érdemes másik időszakban érkezned. De akárhogy is döntesz, biztos, hogy a meseszép vidéket imádni fogod! Ráadásul a térség legnagyobb városában, Faróban jókat lehet vásárolni, míg Albufeira inkább a bulizó társaságoknak jó választás, hiszen itt egy percre sem áll meg az élet.

portugália,algarve
forrás: Getty Images
A méltán népszerű Algarve tengerpart.

Élj a lehetőséggel te is, és pihend ki a fáradalmakat a tengerparton! A kedvezményes szállással rengeteget spórolhatsz, ezen felül pedig az alábbi tippeket is érdemes betartanod, hogy fergeteges nyaralásban legyen részed, mégis nagyon keveset kelljen költened rá!

Galéria / 4 kép

4 tipp, hogy pénzt és időt spórolj meg kiránduláskor

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.