Pofonegyszerű recept: készítsd magad a vegán tejfölt!

unsplash.com
Bellák Dóra

A vegán étkezés nem jelent egyet az íztelen, drága alapanyagokkal. Nem hiszed? Akkor mutatjuk!

Sokan azért nem vágnak bele a növényi alapú étkezésbe, mert bedőlnek annak a tévhitnek, miszerint ez jóval drágább életvitel, mint a húsevőké. Pedig ha kicsit továbbgondoljuk a dolgokat, rengeteg – a boltban tényleg drágábban kapható – falatnyi adagot saját magunk is elkészíthetünk jóval nagyobb mennyiségben. Ilyen például a tejföl vegán változata is.

Olvasd el ezt is!
Egészséges megoldás testszag ellen a házi készítésű vegán dezodor

Sokféle változat létezik, mi most 5 elkészítési módot fogunk megmutatni, hogy mindenki eldönthesse, neki melyik lesz a kedvence. A víz és az olaj mennyisége a krém sűrűségét fogja beállítani, így mindenképpen érdemes eltérni a recepttől, ha nem a mi szájízünkre készült volna. Emellett fűszereket is bőven elbírnak, vagy só nélkül akár mehet édességekre is, mint például a kölesgombócra.

Kezdjük is egy mandulás változattal:

forrás: unsplash.com
Ha nem találtál mandula örleményt, mindenképpen hámozd meg a mandulákat a porítás előtt.

Mandulakrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 10-15 dkg hámozott mandula
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint víz

Elkészítése:

Először főzd meg a rizst, majd hagyd állni 20 percig fedő alatt, hogy jól megpuhuljon. Ezalatt őröld meg a mandulát, majd ha letelt az idő, keverd hozzá a rizshez. Ez az egyveleg mehet a robotgépbe az oljajjal, sóval és annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Turmixold addig, amíg kellőképp krémes állagú nem lesz.

Olvasd el ezt is!
9 növényi fehérje, amikkel garantáltan jól fogsz lakni

Ha pedig nem szeretnél fehér rizst fogyasztani vagy kíváncsi vagy milyen opcióid vannak még, nézd meg galériánkban a többi receptet is!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Így készíts el otthon a vegán tejfölt: 4 recept