Tejbegríz luxuskivitelben (viszont fillérekből)

Éva magazin
Éva magazin

Nem könnyű kitalálni napról napra, hogy mi legyen az aznapi ebéd, pláne, ha szűkösebb költségvetéssel kell számolnunk, mint korábban. Ezért az utóbbi időben rendszeresen főzöm meg a régi nagy menzás kedvenceimet, mint a krumplis és a mákos tészta, a császármorzsa vagy épp a tejbegríz. Na de nem akárhogyan. Az Éva magazin írása.

Igyekszem minél izgalmasabban és változatosabban készíteni ezeket, hogy még véletlenül se unjak rájuk idejekorán, na meg kísérletezni is nagyon szeretek. Így bukkantam nemrég a tejbegríz felturbózott változatára, amire csak egy kicsivel több pénzt és időt kell rászánni, mint a hagyományos receptre, íze és állaga azonban mindezért bőven kárpótol. Ebbe a tejbegrízbe ugyanis kerül némi vaj a krémesség miatt, egy kis tojásfehérjehab a lazítása miatt, és némi tojássárgája és vanília az ízük miatt. Ezt neked is ki kell próbálnod!

Tejbegríz luxuskivitelben

forrás: Éva magazin
Tejbegríz luxuskivitelben
Olvasd el ezt is!
Olajmentes, ropogós bundás kenyér, egyenesen a sütőből

Hozzávalók

(egy személyre)

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 ek. búzadara
  • 1 tojás (különválasztva)
  • ½ ek.vaj
  • 1,5 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • Ami éppen otthon van: vanília, vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

Elkészítése

  1. Alacsony lángon tedd fel főni a tejet, add hozzá a búzadarát, egy csipet sót és a vaníliát, majd állandó kevergetés mellett főzd készre.

  2. Mielőtt azonban lezárnád alatta a hőt, válaszd szét a tojást, a sárgáját keverd habosra a cukorral és add hozzá a tejbegrízhez egy darabka vaj kíséretében. Ilyenkor már lekapcsolhatod alatta a lángot.

  3. A fehérjét verd kemény habbá és ezt is keverd hozzá óvatos mozdulatokkal (anélkül, hogy túlságosan összetörnéd a habot).

  4. Tálald fahéjas porcukorral, kakaóporral, lekvárral, kókuszreszelékkel vagy amivel csak szeretnéd.

Olvasd el ezt is!
Óriás túrógombóc „majdnem” úgy, ahogy Náncsi Néni készíti

Palacsintavariációk édesen és sósan

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Palacsinta édesen, sósan