Szeretnéd, hogy sokáig elálljon a liszt, a cukor és más sütési hozzávalók? Ez a tárolásuk legnagyobb titka!

Getty Images
Bíborka

Érdemes ezekre a tippekre odafigyelni, hogy kimaxold a felhasználhatóságukat.

Ha szeretsz sütni és főzni, akkor valószínű, hogy elég sok hozzávaló található a spájzodban vagy a szekrényedben, esetleg a hűtődben. Tuti neked is van otthon egy kis liszted, sütőporod, cukrod és még néhány hasonló dolog, amiből pillanatok alatt össze tudsz dobni valami finomat anélkül, hogy extra összetevőre lenne szükséged és le kellene rohannod a boltba. Ha kapásból nem is tudsz mondani egy receptet, a neten számos változatot találsz gyorsan elkészíthető muffinokra, cookies sütikre és vajas kekszekre, így ez egyáltalán nem akadály és nem kell, hogy a kedvedet szegje. Amire viszont mindenképp oda kell figyelned, az az, hogy milyen módon tárolod a hozzávalókat. Ahhoz, hogy mindig frissek maradjanak, be kell tartanod néhány fontos szabályt. A következőkben eláruljuk, hogyan kell tárolni a lisztet, a cukrot és egyéb hozzávalókat!

Kattints a galériára!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Liszt, cukor, sütőpor - így kell helyesen tárolni ezeket a hozzávalókat

Forrás