Unod az amerikai verziót? Próbáld ki a TikTok legújabb menőségét, a palacsinta-spagettit!

Unsplash/Monika Grabkowska
Barna Borbála

Szeretnéd feldobni valamilyen újdonsággal a hétvégi délelőttöket? Teszteld ezt a bonyolultnak tűnő, ám annál egyszerűbben elkészíthető receptet!

Az elmúlt évek során a brunch jött, látott és mindent vitt, ugyanis a villásreggeli már a világszerte az emberek kedvenc étkezésévé vált. Az általában 10 és 12 óra közé eső falatozás persze inkább a hétvégék kiváltsága, hiszen munkaidőben csak keveseknek van ideje délig kávézgatni, esetleg mimóza koktélt inni…

Olvasd el ezt is!
Kipróbáltam Erzsébet királynő kedvenc palacsinta receptjét

Szombaton vagy vasárnap viszont kétségtelenül megadhatjuk a módját a napindító menünek: az avokádós toast vagy az amerikai palacsinta például elképesztően népszerű eleme az ebédnek is beleillő reggeliknek. De ha már egy kicsit egyhangúnak tartanád a klasszikus brunch fogásokat, akkor érdemes adnod egy esélyt annak a receptnek, amely szeptember óta ezerrel tarol a TikTokon.

A közösségi média legújabb őrülete a palacsinta-spagetti, amit első hallásra talán szürreálisnak tarthatsz, pedig szó sincs fura ízvilágról – kizárólag kreatív elkészítési módról. A trendet egy @brianaarchuleta nevű TikTokker robbantotta ki, amikor megosztotta a platformján a férje ötletét, aki a palacsintatésztát olyan vékony csíkokba öntve sütötte meg, mintha csak spagettitszálak lennének. Paradicsomszósz helyett persze juharsziruppal hintették meg, a tetejére pedig a sajt mintájára porcukrot szóltak. A végeredmény tehát egy sós ételnek tűnő, elképesztően édes fogás lett – ami tökéletesen megkoronázhatja a hétvégi brunchokat.

Mindössze annyi a dolgod tehát, hogy a megszokott kerek forma helyett csíkokban süsd aranybarnára a hagyományos palacsintatészta mindkét oldalát. (Vigyázat, extrakönnyen szakadnak, próbáld meg csipesszel megfordítani őket!) Ha könnyíteni szeretnél a dolgodon, kapd elő az elektromos grillsütődet vagy a gofrisütődet és használd a rácsokat egyfajta vonalvezetőként. De bátran kísérletezz a tálalást illetően is: juharszirup helyett jöhet az eperöntet, ami még jobban megidézi a ketchupos spagetti illúzióját. Aztán reszelj a tetejére egy kis fehér csokit, máris kész a parmezán édes verziója! Sőt, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják ezt a tálalási megoldást a sós palacsinta-alaprecepttel: ezt akár valódi sajttal, sőt zöldségekkel és kolbásszal is ízesítheted.

Ezeket is érdemes kipróbálnod!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 tökéletes mentes palacsinta

Forrás: Elite Daily