Fura őszi kávétrend hódít: Te kipróbálod?

Unsplash/Brigitte Tohm
Izabella

A gasztrobloggerek ismét egy különlegességet terjesztettek el a világban.

Még javában tart a jó idő, és ihatod a jeges finomságot, 2020 kedvencét, a világszerte imádott dalgona kávét, azonban jó, ha tudod, hogy őszre is tartogat egy trendet az internet gasztró-bugyra. A hidegebb időben az emberek szeretik az édesebb ízeket, az új kávékülönlegesség pedig igencsak bővelkedik édes ízben, sőt, egy kis sós extra is kerül bele.

Az amerikai palacsinták ízvilágában jól ismert baconos-juharszirupos egyveleg kerül a gourmet kávéba. Furának hangzik elsőre, de hát a sós karamella is valahogy így indult.

Olvasd el ezt is!
Dalgona kávé, ami meghódította az egész világot: próbáld ki a tuti receptet

Figyelj, és tanulj, megmutatjuk a baconös juharszirupos latte elkészítési módját. Lehet, hogy ez lesz a pumpkin spice latte idei alternatívája!

Bacon-maple latte 🥓 🍁


Sütőpapíron süss ki 4-5 csík bacont, vékonyan szeletelve. (A legjobb, ha az előre szeletelt, csomagolt verziót használod erre.)

Aprítsd össze kicsi darabokra a megsült bacont, majd tedd serpenyőbe, önts rá egy csésze juharszirupot. Forrald fel, majd kb. 10 percig lassú tűzön főzd össze, várd meg, amíg sűrű lesz. Hagyd nagyjából 20 percig állni, majd szűrd le, hogy a szalonna darabok kikerüljenek belőle.

Habosíts és forralj tejet, tegyél bele a forró tejbe egy csésze espressót, majd kb. két kanál szirupot, és keverd fel, majd erre jöhet a tejhab. A tetejére szórj egy kis fahéjat, és már kész is a baconös juharszirupos lattéd!

Tálald a vendégeknek amerikai palacsintával, és ők is tutira beleszeretnek ebbe az ízvilágba.

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Frissítő dalgona italok (kávé helyett vagy mellett)