Mutatjuk, hogy készítsd el a magyar macaront, hogy mindenkit lenyűgözz

Gasko Bianka
Besenyei Bianka

Ha nem csak finom, de szép sütit szeretnél készíteni, a legjobb helyen jársz.

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy a non plus ultra receptjét a nagymamámtól kaptam. Tőle és az anyukámtól örököltem a sütés iránti szenvedélyemet: gyerekkorom óta sütirajongó vagyok, ha valami finomságot akarok elkészíteni, elég felhívnom őket egy kis tanácsért. Régen gyakran együtt töltöttük az időt a konyhában, most pedig mindent bevetek, amit tőlük tanultam a trükköktől kezdve a díszítésen keresztül a különféle receptekig. Az egyik kedvencem kétségkívül a magyar macaron, hiszen ennél a desszertnél nemcsak arról van szó, hogy a cukorhab és a fanyar lekvár tökéletes egyveleget alkot, hanem a látványa is megér egy misét.

forrás: Gasko Bianka
Olvasd el ezt is!
Kipróbáltam a TikTok 6 rétegű brownie-ját, és már nem is akarok többé másfajtát enni

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 1 ek rum

Hab:

  • 3 tojásfehérje
  • 28 dkg porcukor

A tészta közé:

  • lekvár (én mindig ribizlilekvárral készítem, de ez opcionális)

Így készül:

  1. A tésztához a hozzávalókat gyúrd alaposan össze, majd nyújtsd ki a kész tésztát 0,5 cm vastagságúra.
  2. Szaggass korongokat a tésztából kisméretű pogácsaszaggatóval. Bélelj ki egy tepsit és helyezd a kivágott darabokat egymás mellé kellő távolságra.
  3. Ezután verd kemény habbá a tojásfehérjét a porcukorral.
  4. Csak akkor kezdd el sütni a tésztát, ha elkészültél a habbal. Nagyjából 10 percig 180 fokon süsd a korongokat.
  5. Ahogy a tészta elkészül, még forrón nyomd rá a habzsákba töltött kemény habot. Egy éjszakán keresztül hagyd száradni, majd miután megszilárdult, ragaszd össze a sütiket lekvárral.

Ha elkészíted, mindenképp oszd meg velünk a végeredményt Instán!

forrás: Gasko Bianka

A süti mellé próbálj ki egy kávét is!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 isteni kávés italrecept