Mutatjuk, hogy készítsd el a magyar macaront, hogy mindenkit lenyűgözz
Ha nem csak finom, de szép sütit szeretnél készíteni, a legjobb helyen jársz.
Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy a non plus ultra receptjét a nagymamámtól kaptam. Tőle és az anyukámtól örököltem a sütés iránti szenvedélyemet: gyerekkorom óta sütirajongó vagyok, ha valami finomságot akarok elkészíteni, elég felhívnom őket egy kis tanácsért. Régen gyakran együtt töltöttük az időt a konyhában, most pedig mindent bevetek, amit tőlük tanultam a trükköktől kezdve a díszítésen keresztül a különféle receptekig. Az egyik kedvencem kétségkívül a magyar macaron, hiszen ennél a desszertnél nemcsak arról van szó, hogy a cukorhab és a fanyar lekvár tökéletes egyveleget alkot, hanem a látványa is megér egy misét.
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 ek rum
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 28 dkg porcukor
A tészta közé:
- lekvár (én mindig ribizlilekvárral készítem, de ez opcionális)
Így készül:
- A tésztához a hozzávalókat gyúrd alaposan össze, majd nyújtsd ki a kész tésztát 0,5 cm vastagságúra.
- Szaggass korongokat a tésztából kisméretű pogácsaszaggatóval. Bélelj ki egy tepsit és helyezd a kivágott darabokat egymás mellé kellő távolságra.
- Ezután verd kemény habbá a tojásfehérjét a porcukorral.
- Csak akkor kezdd el sütni a tésztát, ha elkészültél a habbal. Nagyjából 10 percig 180 fokon süsd a korongokat.
- Ahogy a tészta elkészül, még forrón nyomd rá a habzsákba töltött kemény habot. Egy éjszakán keresztül hagyd száradni, majd miután megszilárdult, ragaszd össze a sütiket lekvárral.
Ha elkészíted, mindenképp oszd meg velünk a végeredményt Instán!
A süti mellé próbálj ki egy kávét is!
5 isteni kávés italrecept