Ha szereted a kávét, az alábbi különleges süti receptet ki kell próbálnod!

Getty Images/JuliaKa
Besenyei Bianka

Kávéimádóknak kötelező desszert ez a sütemény!

A kávészünet a nap egyik legjobb része, hiszen ilyenkor egy kicsit megpihen az ember a feladatok között. Ami még ennél is jobb, az az, amikor egy kis süti is társul az espresso vagy cappuccino mellé, ami energiát ad és megédesíti a délután hátralévő részét.

Olvasd el ezt is!
TESZT - Te hogy iszod a kávét? Izgalmas részletet fed fel a személyiségedről

Ha te is nagy kávéfogyasztó vagy, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi receptet, ami egy különleges hozzávalót igényel. Ez nem más, mint az eszpresszó por, ami nem az instant kávé megfelelője, hanem inkább egy kávé ízű fűszer. Szerencsére ezt otthon is elkészítheted a következőképpen:

Darálj le egy bögre kávébabot, majd egyenletesen oszlasd el egy tepsin, és melegíts elő a sütőt 80 fokra. Told a sütőbe a darált kávét 1-3 órára, míg ki nem szárad teljesen. Ezután újra daráld még finomabb porrá, és meg is kapod a különleges fűszert.

Olvasd el ezt is!
Mióta EZT teszem a kávémba, sokkal jobb lett az emésztésem

Ezután már sütheted is a mennyei desszertet:

Recept
Elkészítési idő: 1 óra
6 személyre
Kávés szelet
Hozzávalók
  • 115 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 1 bögre cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 bögre tejföl
  • 1 bögre barna cukor
  • 2 teáskanál eszpresszó por
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1,5 bögre liszt
  • 8 evőkanál vaj
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és vajazz ki egy nagyjából 22x22 cm-es tepsit.
2. lépés
Készítsd el először a tésztát: a 115 gramm puha vajat 1 bögre cukorral keverj habossá, nagyjából 3 percen keresztül. Add hozzá a 2 nagy tojást és keverd tovább.
3. lépés
Egy másik tálban keverd össze a 2 bögre lisztet, az 1 teáskanál sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A száraz hozzávalókat keverd a nedveshez, miközben hozzáadod az 1 bögre tejföl is. Tedd félre, míg elkészíted a krémet.
4. lépés
Keverd össze az 1 bögre barna cukrot az eszpresszó porral és a fahéjjal. A keverék 2/3-át tedd félre a középső réteghez. A maradékhoz pedig add hozzá a lisztet és az olvasztott vajat.
5. lépés
A tészta felét öntsd a tepsibe, amire mehet a barna cukros eszpresszó poros keverék is. Majd egy réteg tészta következik, aminek a tetejére az olvasztott vajas réteg kerül.
6. lépés
Süsd nagyjából 45-55 percen keresztül és tűpróbával ellenőrizd!

Fotó: Getty Images/JuliaKa

Most pedig arról is olvashatsz, hogy a sztárok hogyan fogyasztják a forró feketét:

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Így isszák a kedvenc hírességeid a kávét