Készíts otthon isteni jégkrémszendvicset könnyedén!

Unsplash/Shakti Rajpurohit, Leighann Blackwood
Besenyei Bianka

Ha valami hűsítő finomságra vágysz, ennél jobbat keresve sem találsz.

A jégkrémszendvics két finom desszert egyvelegéből jön létre: a puha kekszből és a hűsítő jégkrémből. De gondoltál már arra, hogy a bolti verzió helyett inkább otthon készítd el a nyár egyik kedvenc édességét? Pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ráadásul olyan ízekkel dolgozhatsz, amilyennel csak szeretnél. Már csak azért is megéri otthon kísérletezni ilyen receptekkel, mert így megóvod magad attól, hogy túl vizes jégkrémbe válassz bele vagy teljesen más ízélményben legyen részed, mint amire számítottál.

Olvasd el ezt is!
Mennyei jégkrém házilag, amit büntetlenül ehetsz - csak 4 dolog kell hozzá!

Mutatunk is egy alap jégkrémszendvics receptet, amit megéri kipróbálni!

1. lépés: készítsd el a dupla csokis kekszet!

forrás: Unsplash/Shakti Rajpurohit

Hozzávalók:

  • 325 gramm liszt
  • 60 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 255 gramm vaj
  • 200 gramm kristálycukor
  • 200 gramm barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 340 gramm csokichipsz

Így készül:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Keverd össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban, majd tedd félre.
  3. Kézi habverővel keverd habossá a vajat mindkét cukorral, nagyjából 3-5 percen keresztül. Majd mehetnek bele a tojások és a vanília is.
  4. Kapcsolj alacsonyabb fokozatra és add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd további 1-2 percen keresztül, míg teljesen össze nem áll a massza.
  5. Szórd bele a csokichipszet és keverd el alaposan.
  6. Fagyiadagolóval vagy egy kanál segítségével formázz egyforma kupacokat a tésztából a sütőpapíron, hagyj a kekszek között néhány centi távolságot.
  7. Süsd nagyjából 10-12 percen keresztül őket, majd a sütőből kivéve hagyd a tepsin kihűlni a kekszetek.

2. lépés: készítsd el a jégkrémet!

forrás: Unsplash/Leighann Blackwood

Hozzávalók:

  • 2 bögre habtejszín
  • 2 bögre 12%-os tejszín
  • 1 bögre cukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat

Így készül:

  1. Keverd össze kézi habverővel az összes hozzávalót, míg egyneművé nem válik, így míg el nem olvad benne a cukor.
  2. Ha van fagyikészítő géped, akkor öntsd bele, ha nincs, akkor öntsd egy üvegedénybe, és fagyaszd le úgy, hogy fél óránként keversz rajta egyet.

Ha megvan a két hozzávalóval, akkor csak annyi a dolgod, hogy megtöltsd a kekszeket jégkrémmel, és már fogyaszthatod is a házi jégkrémszendvicsedet.

forrás: Unslapsh/Leighann Blackwood

Ezt se hagyd ki!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
4 isteni desszert tortillából