Egész nyáron ezt fogod enni: 3 házi jégkrémrecept, amit pár perc alatt elkészíthetsz

unsplash
Léna

Ha nyár, akkor nem maradhat ki a fagyi és a jégkrém, ha pedig valami olyanra vágysz, amit nem lehet a boltokban megvenni, ideje kipróbálnod az alábbi, rövid idő alatt elkészíthető recepteket!

1. Gyümölcsös-vaníliás jégkrém

forrás: pinterest/bettycrocker.com

Hozzávalók:

  • vaníliás pudingpor (4 főre)
  • 2 bögre zsírszegény tej
  • 5-8 csepp piros ételszínezék
  • 1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya, eper és málna

Fogd a két bögre tejet, öntsd őket össze egy nagyobb tálban a pudingporral, majd add hozzá az ételszínezéket. Ezeket keverd össze alaposan, majd hagyd állni 5 percig. Ha letelt az idő, mehet bele a gyümölcskeverék! Szükséged lesz valamilyen jégkrémformára, de ha nincs kéznél, akkor akár kisebb műanyag pohár is megteszi. Merd bele ebbe a pudingos gyümölcskeveréket, majd állítsd bele a pálcikát. Tedd a fagyasztóba négy órára, vagy akár éjszakára, másnap reggel pedig már fogyasztható is a házi jégkrém!

2. Áfonyás "jégpalacsinta"

forrás: pinterest/eatingwell.com

Hozzávalók:

  • fél bögre natúr joghurt
  • 3 teáskanál méz
  • 2 evőkanál apróra szelt áfonya
  • 5 szelet barack (fél centi vastagságban, kocka alakban)

A joghurtot keverd össze egy teáskanálnyi mézzel egy kisebb tálban. Ehhez add hozzá az áfonyát! Ezt követően egy tepsibe tegyél sütőpapírt, majd a pálcikákat helyezd rá egyenlő távolságra. A joghurtos keverékből merj ezekre egy kanállal, és lapítsd ki őket, úgy, hogy kábé 5 centi átmérőjű köröket kapj. Ezt így, ahogy van, tedd be a fagyasztóba, legalább két órára. Az idő leteltével vedd ki, majd helyezz rájuk egy-egy szelet barackot, valamint egy kis kanálnyi mézet, és még tedd vissza 10 percre a fagyasztóba a jégkrémet. Ezt követően viszont már nyugodtan megeheted a fagyasztott finomságot!

Zöld smoothies jégkrém

forrás: pinterest/mindbodygreen.com

Hozzávalók:

  • 1 bögre növényi tej
  • 1 bögre friss spenót
  • 1/4 bögre petrezselyem
  • 1 nagy banán
  • 2 kiwi
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér

A tejet, petrezselymet és spenótot egy turmixgépben alaposan keverd össze. Ezután kis darabokra vágva add hozzá a banánt, egy darab kiwit, a mézet és a reszelt gyömbért, majd mixeld őket össze. Kóstold meg, ha nem érzed elég édesnek, nyugodtan tehetsz még hozzá egy kevés mézet. A megmaradt kiwit hámozd meg, majd szeld fel, és a kis szeletekből egyet vagy kettőt tegyél minden jégkrémformába. Ezt követően öntsd rá a smoothie keveréket, és legalább 6 órára tedd a fagyasztóba a házi jégkrémet.

Olvasd el ezt is!
Hűtsd le magad rozmaringos ananászjégkrémmel

Ha pedig nem jégkrémre vágysz, hanem egy menő alkoholmentes koktélra, kattints a galériára a receptekért!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Mocktails - a legjobb alkoholmentes koktélok