Egész nyáron ezt fogod enni: 3 házi jégkrémrecept, amit pár perc alatt elkészíthetsz
Ha nyár, akkor nem maradhat ki a fagyi és a jégkrém, ha pedig valami olyanra vágysz, amit nem lehet a boltokban megvenni, ideje kipróbálnod az alábbi, rövid idő alatt elkészíthető recepteket!
1. Gyümölcsös-vaníliás jégkrém
Hozzávalók:
- vaníliás pudingpor (4 főre)
- 2 bögre zsírszegény tej
- 5-8 csepp piros ételszínezék
- 1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya, eper és málna
Fogd a két bögre tejet, öntsd őket össze egy nagyobb tálban a pudingporral, majd add hozzá az ételszínezéket. Ezeket keverd össze alaposan, majd hagyd állni 5 percig. Ha letelt az idő, mehet bele a gyümölcskeverék! Szükséged lesz valamilyen jégkrémformára, de ha nincs kéznél, akkor akár kisebb műanyag pohár is megteszi. Merd bele ebbe a pudingos gyümölcskeveréket, majd állítsd bele a pálcikát. Tedd a fagyasztóba négy órára, vagy akár éjszakára, másnap reggel pedig már fogyasztható is a házi jégkrém!
2. Áfonyás "jégpalacsinta"
Hozzávalók:
- fél bögre natúr joghurt
- 3 teáskanál méz
- 2 evőkanál apróra szelt áfonya
- 5 szelet barack (fél centi vastagságban, kocka alakban)
A joghurtot keverd össze egy teáskanálnyi mézzel egy kisebb tálban. Ehhez add hozzá az áfonyát! Ezt követően egy tepsibe tegyél sütőpapírt, majd a pálcikákat helyezd rá egyenlő távolságra. A joghurtos keverékből merj ezekre egy kanállal, és lapítsd ki őket, úgy, hogy kábé 5 centi átmérőjű köröket kapj. Ezt így, ahogy van, tedd be a fagyasztóba, legalább két órára. Az idő leteltével vedd ki, majd helyezz rájuk egy-egy szelet barackot, valamint egy kis kanálnyi mézet, és még tedd vissza 10 percre a fagyasztóba a jégkrémet. Ezt követően viszont már nyugodtan megeheted a fagyasztott finomságot!
Zöld smoothies jégkrém
Hozzávalók:
- 1 bögre növényi tej
- 1 bögre friss spenót
- 1/4 bögre petrezselyem
- 1 nagy banán
- 2 kiwi
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
A tejet, petrezselymet és spenótot egy turmixgépben alaposan keverd össze. Ezután kis darabokra vágva add hozzá a banánt, egy darab kiwit, a mézet és a reszelt gyömbért, majd mixeld őket össze. Kóstold meg, ha nem érzed elég édesnek, nyugodtan tehetsz még hozzá egy kevés mézet. A megmaradt kiwit hámozd meg, majd szeld fel, és a kis szeletekből egyet vagy kettőt tegyél minden jégkrémformába. Ezt követően öntsd rá a smoothie keveréket, és legalább 6 órára tedd a fagyasztóba a házi jégkrémet.
Ha pedig nem jégkrémre vágysz, hanem egy menő alkoholmentes koktélra, kattints a galériára a receptekért!
Mocktails - a legjobb alkoholmentes koktélok