Habarás, rántás, staubolás: elmondjuk, melyik sűrítés mire való

GettyImages
Ribáry Éva

Nincs még egy olyan nemzet, aki ennyire szeretné besűríteni az ételeit, mint mi. Sűrítjük a leveseinket, főzelékeinket, mártásokat, szószokat, vagyis majdnem mindent, ami folyékony halmazállapotú.

Olvasd el ezt is!
Voil�! 5 híres francia mártás, amivel bárkit lenyűgözhetsz

Tudtad, hogy a rántás például kifejezetten magyar konyhatechnológiai eljárás? És azt, hogy a rántás szó pontosan mit is takar és hogy mit érdemes sűríteni vele? Hogy mi a különbség a habarás és a staubolás között, és hogy liszt nélkül is besűríthetsz egy krémlevest, vagy főzeléket? Ideje, hogy megismerd, hogy mit, milyen ételhez érdemes használni és azt is, hogy egy adott mennyiségű ételhez, mennyi sűrítőanyagra lesz szükséged!

7 sűrítési technika

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Habarás, rántás, staubolás: elmondjuk, melyik sűrítés, mire való
Olvasd el ezt is!
Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

ÉVA Magazin