Galéria

A legnagyobb nyári cipőbakik

Forrás: : ez nemcsak rémes benyomást kelt, hanem hozzájárul a láb deformálódáshoz, a nagy lábujjon pedig bütyök alakulhat ki miatta. Sőt, a bőrirritáció is gyakori jelenség ilyenkor!
Forrás: mivel minden láb más és más, előfordulhat, hogy hiába klappol a méret, a lábfej és a cipőtalp görbülete nem egyeznek meg. Így viszont a lábnak csak két része fekszik fel rendesen a cipőre: a sarok alatti és a lábfej alatti része. Ez hosszútávon komoly lábfájdalmat, rkeringési problémákat és tyúkszemet okozhat.
Forrás: tuti, hogy láttál már olyanokat, pláne nyáron, akik bizony fél vagy egy számmal nagyobb papucsban mászkáltak a strandon. De az is lehet, hogy te is vettél már a kelleténél nagyobb papucsot mondjuk mérethiány miatt. Többé ne tedd, mert nem véletlenül vannak ezek a lábbelik úgy kitalálva, ahogy. Ha túl bő a pánt, az gyalogláskor nemcsak balesetveszélyes, hanem az ízületeknek is ártasz vele, a lépcsőn pedig tényleg veszélyes egy számmal nagyobb flip flopban közlekedni!
Forrás: ez is igen gyakori nyári cipőbaki, pláne szandálvásárláskor! A fő gond itt az, hogy a lábujjaid lelógnak, így velük támaszkodsz a cipő külsejére, az izmok folyamatosan feszülnek, a lábfejet pedig egyenetlenül terheled. A sarokrész is veszélyben van ilyenkor, szóval ha lehet, figyelj arra, hogy szépen végigérjen a lábad az új szandálodon!
Forrás: ez is nagy hiba, ráadásul amióta divat a mokaszin és a balerina, rengetegen követik el. Itt ugyanis a lábujjakra szintén sokkal több teher jut, mint kellene, emiatt könnyen deformálódhatnak. Amellett, hogy a túl nagy cipő miatt sokan csoszogva közlekednek, hólyagokat, hosszútávon pedig gerinc- és térdproblémákat okozhat a túl bő cipellő viselése.
Forrás: : míg az előző hiba főleg a keskenyebb lábú nőket érinti, a túl nagy cipő vásárlása már általános probléma. Itt minden egyes lépésnél megfeszül a láb, nehogy leesen a cipő, és elveszítsd az egyensúlyodat. Amellett, hogy kényelmetlen erre figyelni, ez ugyanolyan káros, mint ha túl szűk lenne a cipő, ráadásul ez tyúkszemek kialakulásához vezethet.
Forrás: nyáron extrán fontos, hogy bőr vagy textil lábbeliket válassz! A műbőr cipőkkel nem árt óvatosan bánni, mert a forróságban a különböző kémiai összetevők bizony kölcsönhatásba lépetnek a bőrrel. Emellett a rossz minőségű cipőkben nem szellőzik jól a láb, ez pedig gombás fertőzéseket és elváltozásokat okozhat. 
Forrás: a magas sarkú zárt cipők viselése nyáron sem tilos, viszont jól gondold meg, hogy a legnagyobb melegben ilyenben indulsz-e útnak. Bár jobbak, mint a műbőr társaik, a szellőzés ezekben sem tökéletes, ráadásul akárcsak nagy hidegben, úgy a nagy melegben is károsodhatnak, berepedezhetnek.
Forrás: pasiknak és nőknek egyaránt fontos ezt tudni, még akkor is, ha a loafert vagy a mokaszint simán fel lehet venni mezítláb. A láb izzadása ugyanis bőrkeményedéseket okoz főképp a sarokrészen, és nem is túl higénikus ez a dolog – divat ide vagy oda. Szerezz be inkább pár apró titokzoknit, és ha ilyen cipőt viselsz, azt inkább zoknival tedd!
Forrás: nemcsak a nagyon magas, hanem az extra lapos cipők sem tesz jót a lábnak. A túlságosan egyenes talp ugyanis ortopédiai problémákat okoz, erős sarokfájdalom léphet fel, és lehet, hogy reggelente tényleg nehéz lábra állni. Hogy ezt elkerüld, használj talpbetétet, de még jobb, ha a cipőd talpa legalább 2-3 centi magas.