Galéria

Magyarországhoz közeli csodás tengerpartok és tengerparti városok, melyeket neked is látnod kell!

Forrás:

A Krk sziget nem csak azért olyan népszerű a magyarok körében, mert a hozzánk legközelebbi horvát sziget, de azért is, mert itt nem csak csodás tengerpart, látványos természeti adottságok várnak bennünket, de hangulatos kisvárosok is. Akár egy egész hetet eltölthetünk itt úgy, hogy minden napra jut valamilyen érdekes program. A sziget nemcsak nyaralásra, őszi- tavaszi kirándulásokhoz is tökéletes választás.

Jártál már Stara Baskán? A kristálytiszta vizű öblöt hatalmas hegyek ölelik körbe, a látvány elképesztően gyönyörű és csak pár órát kell érte utaznod!
Forrás: Vrbnik ugyancsak a Krk szigeten található kisváros, melynek különlegessége, hogy nem a tengerparton, hanem egy sziklatömb tetején helyezkedik el. Egy kis labirintus az óvárosa, és itt található a világ legszűkebb utcája is!
Forrás: Rovinj óvárosa az Isztriai-félsziget egyik leghíresebb nevezetessége és egyben Horvátország egyik legszebb látnivalója. Egy látogatás során számos kulturális látnivaló, mesés éttermek, pezsgő éjszakai élet elegáns bárokkal és remek lehetőségek várnak a vásárlásra és sétálgatásra. Abszolút csúcspont a Golden Cap, egy természetvédelmi park, ahol számtalan álomstrand és festői kerékpáros- és túraútvonal található. Rovinj eredeti formájában egykoron saját sziget volt, amelyet 1763-ban kapcsoltak a szárazföldhöz. Ma egy gyönyörű félszigeten sétálhatsz végig, amelynek óvárosa magasan a dombon húzódik. A várost a Szent Eufémia-templom, Rovinj jelképe uralja, amely a legmagasabb ponton található, ahonnan a legcsodálatosabb kilátás is nyílik.

Tipp: Igazán gyönyörű a partok előtt fekvő 22 sziget és szigetecske, amelyek extra adag bájt kölcsönöznek ennek a kikötővárosnak. Érdemes egy egész napos hajótúrával felfedezni őket!
Forrás:

Szintén Magyarországhoz közeli tengerpart az egykori magyar kikötőváros Rijeka. Ő is mint a Krk sziget pontosan 500 kilométerre fekszik Budapesttől, a letenyei határtól pedig 260-ra. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Rijeka a Magyar Királyság kikötővárosa volt, ennek köszönhetően számos magyar kötődésű műemlék található az óvárosban.

Tipp: Nézzük meg Rijekában a kikötőt, a Riva sétálóutcát, a piacot, a torpedóállomást és a Trsat várat. Az óvárosban egymást érik a szecessziós stílusú épületek és érdemes időt szánni rá és ki ne hagyjuk a híres Óratornyot sem!


Forrás:

Ha a Kvarner öböl északi részén közeli tengerpartot keresünk, akkor Opatija is kiváló választás. Opatija óvárosa gyönyörűen fel lett újítva. Gyakorlatilag egymást érik a monarchiabeli, osztrák paloták. Akár ilyen osztrák palotában is foglalhatunk szállást, de modern szállodákból, apartmanból is van kínálat bőven.

Tipp: Opatija előtt halad el a 12 kilométer hosszú Lungomare sétány, mely egészen Lovranig tart. A Lungomare sétány mellett számos kirándulási lehetőség van a hegyekben. Ha jó erőben vagyunk, akár az 1400 méteren található Vojak kilátóhoz is felmászhatunk.


Forrás: Opatija garantáltan elkápráztat majd gyönyörű villáival, századfordulós, pompás épületeivel, melyekben akár lakhatsz is! 
Itt minden adott ahhoz, hogy jól érezd magad: tenger, napsütés, éttermek, kávézók. És ha elromlana az idő, válaszd a számtalan wellness fürdő valamelyikét!
Forrás:

A szlovén tengerparton fekvő Piran egy gyönyörű, velencei stílusú kisváros. Nem véletlenül, hiszen a XIII. század közepén a velenceiek elfoglalták. Ennek köszönhetően Piran óvárosára – mely egy félszigeten helyezkedik el- a velencei reneszánsz és barokk építészeti stílus a jellemző. Ha jártál már Rovinjban, valami hasonlóra számíts, csak kisebben.

Tipp: Sétálgassuk végig az óváros sikátorait, majd másszunk fel a Szent György templom tornyába. Jó időben, egyszerre három országra látunk rá: előttünk a szlovén tengerpart, ha jobbra nézünk Olaszország, ha balra Horvátország látható a háttérben.