Galéria

6 gyors önbizalomnövelő tipp, ha extra magabiztosság kellene

Forrás: Vizualizáld magad előtt!

Ha ideges vagy, és önbizalomnövelésre szorulsz, állj meg pár percre, és képzeld el magad, ahogy az adott dologban sikerre viszed. Például tegyük fel, hogy állásinterjúra mész. Képzeld el magad a ruhádban, ahogy bemész, leülsz, mit mondasz magadról, milyen viccet sütsz el, és úgy nagy vonalakban azt, hogy jól érezd magad, és nem izgulsz. Ha csak pár percet arra fordítasz szakértők szerint, hogy elképzeled magad sikeresen, máris jobban hiszel magadban!
Forrás: Mi lehet a legrosszabb?

Amikor ideges vagy, ezt a trükköt is bevetheted. Egész egyszerűen gondold végig, mi lehet a legrosszabb, ami történik? Ugye, hogy ez az opció sem jelenti a világ végét, és még ha be is zár egy ajtót, kinyit egy másikat? Ha tudod, hogy egyébként ez sem jelent olyan borzalmas dolgot, máris kevésbé fogsz idegeskedni.
Forrás: Figyelj a testtartásra

Az, hogy milyen pózban állsz vagy ülsz, a rólad alkotott képet jelentősen befolyásolja. Te észre sem veszed talán, de ha megnézed a környezetedben lévő embereket, látni fogod, ki az, aki magabiztos, és ki az, aki szorong. Mindig húzd ki magad, legyen egyenes a hátad, engedd le a vállaidat, és ne babrálj semmit a kezeddel. Ez utóbbi az idegesség jele, és mások rögtön kevésbé találnak téged magabiztosnak pusztán emiatt.
Forrás: Légzésgyakorlat

A légzésgyakorlatok mindig nagyon sokat segíthetnek, hogy megnyugodj, lehiggadj, és erőt vegyél magadon. Vonulj félre egyedül, és vegyél egy mély levegőt, tartsd bent 5 másodpercig, majd fújd ki lassan. Ezt ismételd párszor, és mondd el magadban, hogy "minden rendben lesz." A légzésgyakorlatok bizonyítottan segítenek nyugalomra lelni, EBBEN A CIKKBEN találsz is pár konkrét tippet.
Forrás: Állíts fel magadnak először egy kisebb célt

Mielőtt rögtön a nagy cél felé indulsz, állíts fel magadnak egy kisebbet, amit biztosan sikerre tudsz vinni. Lehet ez apróság is, egy napi feladat, amit sokat halogatsz; a lényeg, hogy legyen a napodban egy sikerélmény, amire támaszkodni tudsz, és amiből erőt meríthetsz a következő akadály előtt.
Forrás:

Hallgasd meg a kedvenc zenédet!

Ismered azt az érzést, amikor egy igazán pörgős számot hallgatsz, és hirtelen azt érzed, most bármire képes vagy? A dalok motiválhatnak, erőt adnak, mint ahogy egy filmben is rengeteget számítanak a hangulat megteremtésében. Ha nagyon gyorsan kéne a plusz löket, hallgass meg egy ilyen számot, és máris több erőd lesz!