Galéria

10 dolog, ami 10 évet öregít a külsődön

Forrás:

Nem megfelelő méretű ruhák

Sokat számít, hogy milyen méretű ruhákat hordasz és mennyire passzolnak azok az alakodhoz. Divatszakértők azt vallják, hogy a tökéletesen megválasztott, méretedre szabott ruha sosem fog öregíteni, sőt! Lehet, hogy a fiatalabbak körében most épp az oversized darabok hódítanak, és igen, biztosan találsz kedvedre valót a kínálatban, de ne csak és kizárólag nagy pulcsikat és nadrágokat viselj. Érdemes egy kicsit feszesebb (de nem túl feszes!) ruhákkal kísérletezni, mert ezek sokkal előnyösebbek lesznek, kiemelik az alakodat, és ha jól érzed magad a bőrödben, a kisugárzásod is vonzóbb lesz.

A fenti képen Uma Thurmant láthatod, aki 2015-ben ebben a buggyosabb nadrágban, oversized ingben jelent meg. 2018-ban, rá három évvel már az alakjához passzoló darabokat választott, és fiatalabbnak is tűnik azon a képen!


Forrás:

Nem megfelelő szemüveg

A szemüveg az egyik legfontosabb kiegészítő! Sokkal látványosabb, mint egy nyaklánc vagy karóra, ennek ellenére sokan nem fordítanak rá elég figyelmet. Pedig az, hogy milyen az arcformád, mennyire vastag a keret és milyen alakú maga a szemüveg, mind-mind öregíthetnek rajtad. Érdemes több fazont is megnézni, kísérletezni és újat kipróbálni, ugyanis meglepődnél, mennyivel fiatalabbnak tűnhetsz egy jó szemüveggel.

Julia Roberts a bal oldali képen 35 éves volt, míg a jobb oldali egy éve készült róla, 53 évesen. Persze azóta változott a divat, de tény, hogy ez a fazon sokkal jobban keretbe foglalja arcát!


Forrás: Túl vastag alapozó

Az alapozó lényege, hogy elfedje a bőrhibákat, de ha túl sokat használsz belőle, az ellenkező hatást éred el! Minél vastagabban kened fel az arcodra ezt a terméket, annál jobban kiemeli a ráncokat, hiszen rövid idő után az alapozó összegyűlik a kis ráncokban. Ezáltal nemhogy fiatalabbnak, de idősebbnek fogsz tűnni! Ugyanez igaz akkor is, ha nem megfelelő színű terméket választasz, hiszen egy túl világos árnyalat sápaszt!
Forrás:

Túl sok napozás vagy önbarnítózás

Az UV sugarak borzasztóan károsak a bőrödre nézve! Lehet, hogy neked most még csak fel sem tűnik, hogy a napozás ártalmas lenne (a szoláriumra is igaz ez), de ha hosszú távon, nagyon gyakran fekszel ki a napra, úgy sajnos a bőröd is gyorsabban fog öregedni. A káros hatásokról, bőrrákra való esélyek növekedéséről nem is beszélve! Sosem késő elkezdeni az odafigyelést, hogy meggátold a további romlást! Fontos, hogy nyáron mindig használj naptejet a szabadban, és még fontosabb, hogy az ÉV MINDEN SZAKASZKÁBAN használj fényvédő krémet.

Ami pedig az önbarnítót illeti, ha tudod, hogyan kell használni, csodás lehet a végeredmény, de tény, hogy könnyű vele túlzásba esni. A fenti, bal oldali fotón Selena Gomez is elismerte, hogy eltúlozta a terméket, és természetellenes lett a bőrszíne, míg a másik képen, ami 2 évvel később készült róla, sokkal fiatalosabban néz ki.


Forrás: Túlrajzolod az ajkaidat

Az ajakceruza fénykorán már túlvagyunk, de ettől még igenis megéri időnként használni! Egy szépen megrajzolt vonal ugyanis dúsabbá és vonzóbbá teszi az ajkakat, ezért nem véletlen, hogy sok híresség él a lehetőséggel. Viszont itt is fontos a mértékletesség. Ha túl vastagon rajzolod meg a vonalat, az összességében kicsit sem fiatalít rajtad, ráadásul az első korty ital után elmaszatolódik, így csak még rosszabb lesz a végeredmény. Figyelj, hogy keveset használj!
Forrás: Sose változtatsz a frizurádon

Sokan vallják, hogy ha egy frizura jól áll, kár újakkal kísérletezni. Viszont ez azért nem teljesen igaz! Ha már 10 éve ugyanazt a hajszínt és fazont hordod, unalmassá válik a megjelenésed, és ez bizony az összképen is öregít. Pláne, ha olyan árnyalatot viselsz, ami 10 éve még jól állt, de most már sápasztja a bőrszínedet. Fontos, hogy időnként merj újdonságokkal kísérletezni, ha pedig igazán fiatalos frizurát keresel, amivel letagadhatsz pár évet, KATTINTS IDE a listánkért!
Forrás: Nem megfelelő hajválaszték

Maradjunk még egy kicsit a haj témánál. A választék ugyanis szintén fontos kérdés a témában, és néha már pusztán az, hogy ezen változtatsz, feldobja a külsődet. A Z-generációsok a középen elválasztott hajra esküsznek, az Y-generáció inkább az oldalválasztékra szavaz, de egy biztos: neked kell kikísérletezni, mi áll jól. A fenti fotó is bizonyítja, hogy a fejforma nagyon fontos szerepet játszik benne, a végeredmény pedig igazán látványos.
Forrás: Rossz testtartás

Ha sokat ülsz a számítógép előtt, és mindemellett keveset mozogsz, a tartásod előbb-utóbb kevésbé lesz szép és egyenes. Erre nem könnyű heti öt nap, napi 8 órában figyelni, viszont nem is gondolnád, hogy mennyit öregíthet rajtad külsőleg, ha görnyedten sétálsz, vagy épp nem megfelelő testtartással ülsz. Heti egy-két jóga vagy pilates csodát tesz, ráadásul feltölt és kikapcsol is, úgyhogy megéri esélyt adnod neki!
Forrás: Hason fekve alszol

Bármennyire is kényelmes, de ha hason fekve alszol, mélyebbek lesznek a ráncaid! Egy kutatásból derült ki, hogy ha ebben a pózban alszol, oldalról az arcodra épp úgy nehezkedsz, hogy felgyűrődik a bőröd, ezáltal pedig kialakulnak a ráncok. Elsősorban a szemed és a szád körül, de az orrod mellett is észrevehetsz függőleges vonalat. Jobb, ha háton alszol, hiszen annak több pozitív hatása is van. IDE KATTINTVA olvashatsz róluk!
Forrás: Nem foglalkozol a hidratálással

Ahogy telnek az évek, a bőrünk úgy válik egyre hajlamosabbá a kiszáradásra, így a hidratálás kulcsfontosságúvá válik! Szakértők szerint nem csak az arcunkat, de a testünk többi részét is kellene táplálnunk különböző krémekkel (és persze sok-sok vízfogyasztással), ha viszont erre nem figyelsz, a bőröd többször lesz száraz, hámlani kezd, és a ráncok is gyorsabban megjelennek. Arról nem is beszélve, hogy ha ezek után sem fordítasz rájuk figyelmet, még inkább elmélyülnek! A napi rutinhoz csak néhány percet ad hozzá, de ha odafigyelsz a testápolók, arckrémek használatára, sokkal fiatalosabb, üdébb és ragyogóbb lesz a bőröd.