Galéria

8 hiba, amit sokan elkövetnek a konyhában - És ez rengeteg pénzbe kerül

Forrás: Szakértők szerint a spórolás nem ott kezdődik, hogy mit veszel, hanem inkább ott, hogy HOGYAN! A boltokban sokszor lehet megvásárolni úgy például a zöldségeket, hogy azt már előre felszeletelik, esetleg összecsomagolják őket (lásd leveszöldségek), de a felvágottakra, kenyerekre is igaz ez. Anyagilag viszont sokkal jobban jössz ki, ha ezeket te otthon csinálod meg, hiszen ilyenkor az áruk is kedvezőbb. Igaz, hogy időbe telik, de hosszú távon megéri a bele fektetett energia!
Forrás: Az emberek többsége nem tudja, mit hogyan érdemes tárolni, emiatt viszont sok olyan élelmiszert veszünk, ami idő előtt tönkremegy. Az egyik legnagyobb ellenség ezen a téren a nedvesség, ezért a zöldségeket érdemes már rögtön papírtörlőbe tekerve a hűtőbe tenni. Különösen igaz ez a salátákra és friss fűszernövényekre. Még több infót a megfelelő tárolásról IDE KATTINTVA olvashatsz.
Forrás: Gyakran elfelejtjük, hogy a fagyasztó milyen hasznos, hiszen lényegében BÁRMIT beletehetünk. A szakértők szerint érdemes erre jobban odafigyelni, és ha azt látjuk, hogy valaminek közeledik a lejárati ideje, inkább tegyük be ide. Legyen az tejtermék, vagy akár a megmaradt kenyér, tészta, leves vagy smoothie; így biztosan nem fognak kárba veszni. Hogy mit lehet lefagyasztani, és mennyi időre, azt IDE KATTINTVA elolvashatod egy cikkünkben.
Forrás: Ha spórolni szeretnél, akkor sose egyetlen étkezéshez vásárolj be. A legtöbb esetben nagy kiszerelésben mindig jobban megéri vásárolni, mert ha leosztod, az ára olcsóbb, és egyébként pedig a megtett köröket (és ezáltal üzemanyagot) is megspórolod magadnak. Főleg, hogy a fagyasztóban a legtöbb élelmiszer jól elvan még egy darabig, így biztosan nem is kell kidobnod őket idő előtt.
Forrás: Egy felmérés szerint ötből két ember ki nem állhatja az ételmaradékokat, és hiába tegnapi kajáról beszélünk, akkor sem szívesen eszik meg. Érthető, ha nem akarod három napig ugyanazt enni, de valójában a legtöbb készételt fel lehet dobni néhány trükkel, így biztosan nem fogsz pazarolni. Néhány korábbi cikkünkben adtunk tippeket erre, ezeket IDE és IDE kattintva olvashatod.
Forrás: Egy ideje már túlzásba esünk a húsfogyasztással, pedig nem csak az egészségünknek és a környezetünknek ártunk ezzel, hanem a pénztárcánknak is. Általánosságban elmondható, hogy a húsfélék többe kerülnek, mint a zöldségek (pláne, ha szezonálisakról beszélünk), így ha hetente két alkalommal kizárólag vegetáriánus ételt fogyasztasz, azt az anyagi helyzeteden is érezni fogod. Egyébként egy statisztika szerint azok, akik vega életmódot folytatnak, átlagosan 745 dollárral (224 ezer forinttal) költenek kevesebbet étkezésre egy év alatt.
Forrás: Természetesen senki sem szeretné megkockáztatni az ételmérgezést, de sok esetben a szavatossági idő nincs kőbe vésve. Nyilván a húsokkal nagyon kell vigyázni, de egyébként a megfelelő tárolás rengeteget számít abban, mit meddig fogyaszthatsz. EBBEN a cikkünkben részletesen le is írtuk, a lejárati idő után mennyi ideig ehetsz meg bizonyos ételeket.
Forrás: Szintén környezetszennyező az, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket vásárolsz, amelyek nem szezonálisak az adott időszakban. Ezeknek az ára kifejezetten magas ilyenkor, és még csak nem is olyan az ízük, mint azt gondolnád, épp ezért gyakran csalódás is lesz a vége. Érdemes utánanézni, mit mikor termesztenek, és ennek megfelelően bevásárolni belőlük.