Galéria

6 tipp, ami segít, hogy éveket tagadhass le a korodból

Forrás: A szorbit, ami a szőlőnek, bogyós gyümölcsöknek, körtének és szilvának biztosítja az édeskés ízvilágot, igazából "nedvesítő hatással rendelkezik", így nem véletlenül található meg gyakran köptetőkben is. Ennek köszönhetően pedig a bőrödre is csodás hatással van: amikor elfogyasztod, belülről hidratál, és segít, hogy üdébb, frissebb legyen az arcbőröd is, és ne veszítsen sok vizet. Persze még jobb, ha a napi vízfogyasztásra is figyelsz, ami a fenti gyümölcsökkel együtt máris hatékonyabb lesz hidratálás terén!

És persze ne feledkezzünk meg a külső hidratálásról sem, hiszen az idő múlásával a bőröd is veszít a rugalmasságából, könnyebben kiszárad, márpedig a száraz bőrön a ráncok is gyorsabban elmélyülnek. Válassz olyan termékeket, amelyek illenek a bőrtípusodhoz, és minden nap használd őket, reggel és este egyaránt! Lehet, hogy egy-két nap alatt nem látsz változást, de hosszú távon ez a néhány részlet segít, hogy éveket tagadhass le a korodból.
Forrás: Sokan úgy gondolják, hogy az erős smink segít eltüntetni a bőrhibákat, és fiatalosabb megjelenést biztosít. Bár tény, hogy egy profi smink képes lehet erre, néha elég egy kis hiba, és máris az ellenkező hatást éred el. Ha a festék túl sok, túl erős, nem illik a hajszínedhez, bőrszínedhez, szemformádhoz, stb., könnyű elérni, hogy az egyébként csinos smink öregítsen rajtad pár évet. Azt javasolják, hogy inkább a kevesebb több elvét alkalmazd, és törekedj a természetes vonalakra.

Már csak azért is, mert a bőröd ugyebár veszít a rugalmasságából, így amikor sok sminket helyezel fel, az még könnyebben elfolyik, megül a ráncokban, és nem marad elég tartós. A bőröd is meghálálja, ha hagyod lélegezni! Plusz egy tipp: piros rúzs helyett mindig rózsaszín árnyalatot válassz. Előbbi ritkán mutat jól a hétköznapokban, míg a pink színvilág sokkal természetesebb és fiatalos kisugárzást ad viselőjének.
Forrás: Egy friss kutatás szerint a mozgás lassít az öregedési folyamatokon. Nem véletlen, hogy azok, akik figyelnek a sportolásra, szinte mindig évekkel fiatalabbnak néznek ki a koruknál, és erről nem a szerencsés genetika tehet. Számos kutatás bizonyította már, hogy az ÁLLANDÓ mozgás milyen csodás hatással van a testünkre, többek között azért is, mert fiatalít. Feszesebbé teszi a bőrödet, erősíti az izmaidat, plusz még a szívednek és tüdődnek is jót tesz.

Bár először nehéz belevetni magad a mozgásba, de csak egy-két hétig kell kitartanod, és utána már sokkal könnyebb lesz. Ha pedig azt akarod, hogy tényleg hatásos legyen, akkor heti négyszer iktass be az életedbe egy kis testmozgást.
Forrás: Öltözz a külsődnek megfelelően! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem a saját testalkatukhoz illő darabokat viselik, ezért a végeredmény előnytelenné válik, hiába mutat csinosan egy-egy darab a próbababán. Ahhoz, hogy stílusos legyél, és nem mellesleg fiatalosabb is, viselj olyan ruhát, amit tényleg a te alakodra szabtak. Egy korábbi cikkünkben már leírtuk, melyek azok a darabok, amelyek hiába csinosak, szinte mindenkit alaktalanná tesznek: IDE KATTINTVA el is olvashatod!

Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól csak egyfajta ruhát viselhetsz, de érdemes kiderítened, mi az, ami igazán passzol hozzád. Sok esetben maguk a színek öregítenek rajtunk, és bár az élénk árnyalatok kortalanok, ha fiatalítani szeretnél magadon, figyelj a mértékletességre. Jó ötlet, ha egy kis pinket vagy kéket beleviszel a megjelenésedbe, de sose ess túlzásokba, és hagyd, hogy ezek inkább a kiegészítőkre korlátozódjanak. Egyébként Lakatos Márk az F&F Gardrób Tuning kapcsán több testalkathoz is adott tippet, ITT megnézheted, melyek voltak ezek.
Forrás:

Az egészséges, fiatalos külsőnek szüksége van a belső táplálásra. Nem véletlenül mondják, hogy az vagy, amit megeszel! Amikor egészségesebben étkezel, a bőröd is ragyogni kezd, míg ha sok gyorskaját, cukrot fogyasztasz, élettelenebbé válik az arcod. Ezért javasolják, hogy ha le szeretnél tagadni pár évet, fokozatosan kezdd el lecsökkenteni a cukorfogyasztásod mértékét, valamint egyél kevesebb sót. Ez a két hozzávaló ugyanis képes növelni a testedben a gyulladásokat, ami sajnos gyorsabb öregedéshez is vezet azáltal, hogy egy gyulladás során olyan enzimeket termel a tested, amelyek a bőröd kollagéntartalmát csökkentik. A végeredmény az, hogy már idő előtt ráncosabbá válik a bőröd, nem csak az arcodon, de a nyakadon, mellkasodon is. Ugyanez az alkoholfogyasztásra is igaz!

Míg a cukor-, só-, és alkoholbevitelen csökkenteni kell, addig a fehérje- és rostbevitelen inkább növelni. Előbbi ugyanis táplálja az izmaidat, és segít, hogy fittebb maradj, míg utóbbi jót tesz az emésztésednek, ezáltal pedig a súlyod szinten tartásában is részt vesz.


Forrás: A frizurád nagyon sokat dob a megjelenéseden, de ha nem a hozzád passzoló fazont vágatod, könnyen lehet, hogy öregít rajtad a végeredmény. Fodrászok szerint a nagyon hosszú haj egy idő után egyáltalán nem lesz fiatalos, pláne, hogy a hajunk szerkezete átalakul, szárazabbá, töredezettebbé válik, és ha egyetlen hosszúságú (azaz nem lépcsőzetes a fazon), még inkább öregíthet rajtad. A frufru is hasonló kategóriába tartozik. Sokan úgy gondolják, a homlokráncokat jól elfedi egy klasszikus frufru, de valójában ha nem passzol az arcformádhoz, nem fog fiatalítani rajtad. Erre csak az a típusú frufru képes, ami konkrétan az arcformádhoz illik - nem pedig a ráncaidtól függ.

Egy idő után érdemes rövidebb fazont kipróbálnod magadon: EBBEN a korábbi cikkünkben már le is írtuk neked, melyek azok a frizurák, amik mindenkinek jól állnak, ráadásul még fiatalosak is!