5 csodálatos dolog, amit a fahéj művel a testeddel
Nem is gondolnád, mennyi mindenre képes a finom fűszer.
A középkori Európában terjedt el a jótékony fűszer, a fahéj használata, és azóta is világszerte alkalmazzák nem csak az íze, de hatásai miatt. Keverj minden nap a kávédba belőle, tegyél a zabkásádba, esetleg vízben fogyaszd el, ugyanis csodás dolgokra képes.
Eláruljuk, mik is ezek!
Hatékony a pattanások ellen
Antimikrobális tulajdonsága miatt remekül kezeli a pattanásokat. Mivel a baktériumokat és gombákat képes legyőzni, jó, ha pakolásként teszel a gyulladt arcbőrödre fahéjat, vagy, ha rendszeresen fogyasztod az ételekben. Órák alatt képes a gyulladásokat csökkenteni!
Feszesebb lesz tőle a bőröd
Érdemes beiktatnod a napi kávédba, teádba, vagy épp az esti forrócsoki összetevőjeként, hiszen a fahéj elősegíti a vérkeringés megindulását, oxigént juttat a bőrbe, a ráncokat és pórusokat is kiegyenlíti. A legjobb, ha egy keveset keversz belőle az éjszakai krémedbe is.
Puffadás ellen is működik
Van, hogy felvizesedik a kezed vagy a lábad? Akkor pláne alkalmazd a fahéjat az ételeidben, hiszen gyulladáscsökkentő hatása abban is érvényesül, hogy a felvizesedést, feldagadást megakadályozza.
Beindítja a fogyást
Remek társad a diétában a fahéj, ugyanis rostban gazdag, eltelít, megszűnteti az éhségérzetedet, és a vércukorszintet is stabilizálja, így a sóvárgás is csökken az édességek felé.
A memóriát is javítja
Mivel a vérkeringésre jó hatással van, az agyadban lévő keringést is pozitívan stimulálja, így ha tanulás vagy munka közben fahéjasat rágcsálsz, jobban tudsz koncentrálni, a memóriád is élesebb lesz, könnyebben megy majd a gondolkodás.
Ugye, még ma sütsz egy fahéjas finomságot?
Olvass el egy jó receptet a galériában!
Almás-fahéjas palacsinta recept (4 adagra)