Tuti tipp a szakácsoktól! Ezzel a trükkel 5 perc alatt olvaszthatod ki a húst
Egészen eddig a sötétben tapogatóztunk...
Neked is megvan az a pillanat, amikor a gyors főzés és közéd egy a fagyasztóban felejtett, kőkeménnyé dermedt húsdarab áll? Hát igen, még a leggyakorlottabb szakácsokkal is előfordul, ám a profiknak még erre a bosszantó helyzetre is van egy jó tippje.
A nyers hús kiolvasztása amúgy is egy kényes dolog, ám ha van otthon két fém edényed, akkor mostantól gyerekjáték lesz ez a projekt. A szóban forgó trükk ugyanis azt ígéri, hogy a hús mennyiségétől és vastagságától függően mindössze 5-10 perc elegendő ahhoz, hogy máris főzni tudja a fagyasztott hússal. Na de hogy ezt hogyan csináld?
Fogj két fém edényt és tedd őket a mosogatóba. Az egyiket borítsd szájával lefelé, majd tedd rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsd meg vízzel és helyezd rá. Ennyi! Hihetetlennek tűnhet, de működik!
Ennek a szuper kis konyhai hacknek egyszerű magyarázata van: a fémek olyan jó hővezetők, hogy ‘kiszívják’ a hideget a fagyott tárgyból. Ha nem hiszed, próbáld ki!
ÉS EZT LÁTTAD MÁR?
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz