Ha csak egy lazacos receptet próbálsz ki, ez legyen az!

Unsplash/Farhad Ibrahimzade
Besenyei Bianka

Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Vendégvárónak sem utolsó!

A lazacot rengetegféleképpen el lehet készíteni, a nagyon egyszerű és gyors sütéstől kezdve a leveles tésztába tekert verzióig mindenféle recept megtalálható a neten. Nemcsak a finom íze miatt szeretjük annyira, hanem azért is, mert sok jótékony hatása van a szervezetre. A halban található telített zsírok hozzájárulnak a szív és érrendszer egészségéhez, és csökkentik a szívritmuszavar és a szívroham előfordulásának esélyét. Ráadásul növeli az immunrendszer aktivitását és csökkenti a gyulladást okozó anyagok mértékét.

Olvasd el ezt is!
Mutatjuk az egyik legfinomabb süti receptet, amiről eddig még csak nem is hallottál!

Ha kellőképp meggyőztünk arról, hogy ideje enned egy kis lazacot vagy alapból szereted ezt a fajta halat, akkor a következő receptet egyenesen imádni fogod. A TikTokról származik az új őrület, a ropogós lazacfalat, aminek rizs az alapja és jalapeno paprikával van megbolondítva.

Olvasd el ezt is!
5 jel, ami az Omega-3 hiányról árulkodik

Mutatjuk a videót!

Hogy ne a videóból kelljen elkészíteni az ételt, itt megtalálod a receptet.

Recept
Elkészítési idő: 35 perc
2 személyre
Lazacfalatok ropogós rizságyon
Hozzávalók
  • 400 gramm főtt rövid szemű sushi rizs vagy jázmin rizs
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 csipet só
  • 1-2 dl olaj
  • 90 gramm lazac
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 darab hagyma
  • 1 darab jalapeno
  • 1 teáskanál Szezámmag
1. lépés
A rizst a csomagoláson leírtak szerint főzd meg.
2. lépés
Egy közepes méretű tálban keverd össze a főtt rizst, rizsecetet, cukrot, szezámolajat és sót, amíg teljesen össze nem áll.
3. lépés
A rizskeveréket egy forma aljára egyenletesen oszlasd el és nyomkodd meg alaposan.
4. lépés
Helyezd a rizst a hűtőbe legalább 30 percre, vagy amíg a rizs elég szilárd nem lesz ahhoz, hogy felszeleteld.
5. lépés
Külön tálban keverd össze a lazacot, a csípős szószt, a majonézt, a szezámolajat, a szójaszószt és a vöröshagymát. Tedd félre.
6. lépés
Ha a rizs megszilárdult, vedd ki a hűtőből, és vágd a kívánt formára.
7. lépés
Süsd a rizspogácsákat egyenletesen aranybarnára egy serpenyőben.
8. lépés
A rizs tetejére halmozz a lazackeverékből, és díszítsd jalapeno paprikával és szezámmaggal.