Mutatjuk az egyik legfinomabb süti receptet, amiről eddig még csak nem is hallottál!
Ráadásul annyira még sütni sem kell.
A crunch cake egy könnyen elkészíthető és szuperédes finomság, ami leginkább külföldön számít menőnek. Olvadó jégkrém rétegből és ropogós granolából áll, és pont a különböző textúrák keveredése és a süti lágysága adja az extra élményt. Ráadásul bármilyen jégkrémből összedobhatod, hiszen a nyár végén azért még biztosan lapul egy-két liter belőle a mélyhűtőben. Most mutatunk 2 alapreceptet, amit kedved szerint variálhatsz. Míg az előbbi jégkrém felhasználásával készül, utóbbi egy kicsit ősziesebb változat, amibe habtejszín és sűrített tej kerül.
Karamellás-almás ropogós süti
Hozzávalók:
- 250 gramm granola
- ½ bögre liszt
- 1/3 bögre barna cukor
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 3 bögre vaníliafagyi
- 2 db alma felkockázva, cukorral és fahéjjal megszórva
- karamellszósz
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A granolát szórd robotgépbe, és dolgozd morzsa állagúvá.
2. Egy nagy keverőtálban mixeld össze a granolát, a lisztet, a barna cukrot és az olvasztott vajat, majd szórd a felét egy magasabb falú sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Süsd 20 percen keresztül, majd hagyd kihűlni teljesen.
4. Keverd össze az almát a más megolvadt jégkrémmel, és ízlés szerint ízesítsd karamellszósszal.
5. Öntsd a formába, és szórd a tetejére a maradék granola morzsát.
6. Tedd mélyhűtőbe 3 órára, majd szeleteld fel és tálald egy kis extra szósszal és tejszínhabbal.
Három emeletes csokis crunch cake
Hozzávalók:
- 500 gramm granola
- 1 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre barna cukor
- 450 gramm habtejszín, felverve
- 4 dl cukrozott sűrített tej
- 250 gramm Snickers, durvára vágva
- 250 gramm KitKat, durvára vágva
Így készül:
1. Egy konyhai robotgépben készíts morzsát a granolából, majd keverd hozzá a vajat és a barna cukrot.
2. Készíts elő egy tortaformát: vajazd ki, majd szórd bele a morzsa negyedét.
3. Nyomkodd az aljába egyenletesen.
4. Verd fel a habtejszínt, keverd bele a sűrített tejet, majd oszd 3 egyenlő részre.
5. Mindegyikbe tegyél egyenlő rész Snickers és KitKat csokit, majd keverd el alaposan.
6. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy rétegezd a sütit. Egy réteg morzsa után jöhet egy adag a tejszínes krémből, és így tovább, míg el nem fogy.
7. Tedd egy estére mélyhűtőbe, és 20 perccel tálalás előtt vedd csak ki.
Ezekkel is érdemes tisztában lenni:
Hibák, amik biztos tönkreteszik a sütidet