Mutatjuk az egyik legfinomabb süti receptet, amiről eddig még csak nem is hallottál!

Pexels/Valeriya Kobzar
Besenyei Bianka

Ráadásul annyira még sütni sem kell.

A crunch cake egy könnyen elkészíthető és szuperédes finomság, ami leginkább külföldön számít menőnek. Olvadó jégkrém rétegből és ropogós granolából áll, és pont a különböző textúrák keveredése és a süti lágysága adja az extra élményt. Ráadásul bármilyen jégkrémből összedobhatod, hiszen a nyár végén azért még biztosan lapul egy-két liter belőle a mélyhűtőben. Most mutatunk 2 alapreceptet, amit kedved szerint variálhatsz. Míg az előbbi jégkrém felhasználásával készül, utóbbi egy kicsit ősziesebb változat, amibe habtejszín és sűrített tej kerül.

Olvasd el ezt is!
Mutatjuk, hogy készítsd el a magyar macaront, hogy mindenkit lenyűgözz

Karamellás-almás ropogós süti

Hozzávalók:

  • 250 gramm granola
  • ½ bögre liszt
  • 1/3 bögre barna cukor
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 bögre vaníliafagyi
  • 2 db alma felkockázva, cukorral és fahéjjal megszórva
  • karamellszósz

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A granolát szórd robotgépbe, és dolgozd morzsa állagúvá.

2. Egy nagy keverőtálban mixeld össze a granolát, a lisztet, a barna cukrot és az olvasztott vajat, majd szórd a felét egy magasabb falú sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. Süsd 20 percen keresztül, majd hagyd kihűlni teljesen.

4. Keverd össze az almát a más megolvadt jégkrémmel, és ízlés szerint ízesítsd karamellszósszal.

5. Öntsd a formába, és szórd a tetejére a maradék granola morzsát.

6. Tedd mélyhűtőbe 3 órára, majd szeleteld fel és tálald egy kis extra szósszal és tejszínhabbal.

Három emeletes csokis crunch cake

Hozzávalók:

  • 500 gramm granola
  • 1 bögre olvasztott vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • 450 gramm habtejszín, felverve
  • 4 dl cukrozott sűrített tej
  • 250 gramm Snickers, durvára vágva
  • 250 gramm KitKat, durvára vágva

Így készül:

1. Egy konyhai robotgépben készíts morzsát a granolából, majd keverd hozzá a vajat és a barna cukrot.

2. Készíts elő egy tortaformát: vajazd ki, majd szórd bele a morzsa negyedét.

3. Nyomkodd az aljába egyenletesen.

4. Verd fel a habtejszínt, keverd bele a sűrített tejet, majd oszd 3 egyenlő részre.

5. Mindegyikbe tegyél egyenlő rész Snickers és KitKat csokit, majd keverd el alaposan.

6. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy rétegezd a sütit. Egy réteg morzsa után jöhet egy adag a tejszínes krémből, és így tovább, míg el nem fogy.

7. Tedd egy estére mélyhűtőbe, és 20 perccel tálalás előtt vedd csak ki.

Ezekkel is érdemes tisztában lenni:

Nézd meg a galériánkat - 11 kép
Hibák, amik biztos tönkreteszik a sütidet