Az avokádó magja nem szemét: 2 mód, ahogyan felhasználhatod az egészséged érdekében

Unsplash/Louis Hansel
Kata

Fogadjunk, hogy eddig mindig kidobtad, pedig igazi kincs lehet az egészséged szempontjából az avokádó magja!

Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapták fel igazán, ám az avokádó már évezredek óta az emberek egyik kedvenc eledele. Közép-Amerikában őshonos növény, 10-20 méter magasra növő fa. Manapság az USÁ-ban, Mexikóban, Brazíliában, Indonéziában, Új-Zélandon, Izraelben és Dél-Afrikában termesztik a legnagyobb mennyiségben. Az avokádót más néven aligátorkörtének is nevezik külseje miatt. Mivel a gyümölcsök kettesével lógnak a fáról, az azték indiánok annak idején a mulatságos „herefa” nevet adták neki. A terméshús nagyon tápláló, sok fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a magját sem szabad kidobni!

Tudd meg galériánkból, mire és hogyan érdemes használni az avokádó magját a mindennapokban!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Így használd fel az avokádó értékes magját