Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Grillezett desszertvariációk
A „pont olyan mint lennie kell” palacsinta alapreceptje
Gasztro, Desszert2019. július 25. #recept#Desszert#ebéd#Galéria#édesség#reggeli#palacsinta#alaprecept
pinterest
A palacsintatészta akkor jó, ha nem nyúlós, gumiszerű, de nem is száraz és nem túl vastag. Az arányok fontosak, hát még az alapanyagok. Ha nem találtál még rá a tökéletes alapreceptre, mutatjuk!
A palacsintakészítésnek két iskolája van: a recept alapján készülő, és az érzéssel összedobott verzió. Bármelyik alapján készíted is, ha eddig nem volt tökéletes, érdemes kipróbálnod a most következő elronthatatlan alapreceptet.
forrás: pinterest
A tökéletes palacsinta alapreceptje
Hozzávalók (4 adagra)
- 0,5 l tej
- 1dl szóda
- 20 dkg finomliszt (szitálva)
- 2 egész tojás
- 2 ek. étolaj vagy olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítése
- Üsd egy nagy tálba a tojásokat, majd keverd őket habosra.
- Add hozzá a sót, majd folyamatos keverés mellett apránként a cukrot és a lisztet, ezek után a tejet és a szódát, legvégül pedig a zsiradékot.
- Pihentesd 1-2 órát a hűtőszekrényben, majd enyhén kivajazott serpenyőben süsd őket aranybarnára.