Íme, a legjobb konyhai szagsemlegesítők

Europress
Szita Mónika
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

Jönnek az ünnepek, amikor csúcsra jár a forgalom a konyhában. A nagy sütés-főzés közben pedig csak úgy keverednek az ételszagok, és ha nem tartod őket kordában, akár a lakás más helyiségeibe is beveszik magukat. Ne engedd, hogy az olajszag elrontsa az ünnepi vacsorát! Vesd be a legjobb konyhai szagsemlegesítőket!

Citrom

A citrom erejére sok más téren is bátran támaszkodhatsz, nincs ez másként a nehéz, olajos szagokkal szembeni küzdelemben sem. Csupán annyi a dolgod, hogy egy lábos vízbe teszel jó pár citromkarikát, majd felforralod. Ha adsz hozzá borsmentát is, még biztosabb a siker. Melegítsd a vizet egy órán át, és érzed majd, hogy párája elől csak úgy menekül a nehéz levegő. Amikor pedig a víz meghűlt, egy szivacs segítségével törölgesd át vele a felületeket, hogy azok is felfrissüljenek. Két legyet egy csapásra!

Igazi csodaszer! 22 probléma a házban, amit azonnal orvosolhatsz szódabikarbónával

forrás: Europress

Ecet

Az ecet a másik ezerarcú csodaszer, mely szerencsére mindig kéznél van otthon. A metódus nagyon hasonló a citroméhoz: töltsd egy tálkába, majd tedd ki a konyhapultra. Nagyon gyorsan hat. De még hatékonyabb a folyamat, ha magát az ételszagok forrását keresed meg. A tálat cseréld hőálló edényre, töltsd át bele az ecetet, majd tedd a sütőbe vagy a mikróba. Kezdd el felmelegíteni az ecetet. Garantáltan eltünteti az odaégett zsír-és ételmaradékokat, velük együtt pedig a nem kívánatos szagokat is.

Tuti takarítási tippek: 5 dolog, amit talán még sosem takarítottál

Szódabikarbóna

A nagy hármas harmadik tagja a szódabikarbóna. A másik kettővel ellentétben viszont ez helyileg kezeli a problémát. Nem a levegőből vonja ki a tömény ételszagot, hanem annak forrását szünteti meg. A konyhai szemetest vagy a hűtőt, de a konyhai szivacsot és a konyharuhát is pillanatok alatt felfrissíti.