Súlyos autóbaleset miatt került kerekes székbe az X-Faktor énekese

Léderer Fruzsina

A gyönyörű hangú énekes a szörnyű napról mesélt.

Az X-Faktor élő show-jába Gáspár Laci csapataként került be a csodás hangú Ricco és Claudia. Ricco, akinek valódi neve Sárközi Richárd, 2009 óta kerekesszékben él. Egy szörnyű és súlyos autóbaleset miatt vált mozgáskorlátozottá a fiatal férfi, akinek több műtétre és hosszú gyógyulási időre volt szüksége, hogy felépülhessen.

Olvasd el ezt is!
Nagyon megújult az X-Faktor: a világon még sehol sem láthattuk így!

Szerencsére az éneklést nem adta fel, és a Szlovákiában élő férfi duettpartnerével, Claudiával együtt eljött az X-Faktorba megmérettetni magát. Egyenes útjuk volt az élő show-ba, Gáspár Laci nagy kedvenceivé váltak.

Most először nyilvánosan beszélt az autóbalesetéről:

Négyen ültünk a kocsiban, a sofőrt csak futólag ismertem. Vagánykodva vezetett, és hiába szóltunk rá, nem vett vissza. Végül egy reklámoszlopnak csapódtunk. Rajtam kívül mindenki épségben szállt ki, és bár még én is kikecmeregtem, rögtön utána összeestem. A gerincem sérült meg. Három műtétre volt szükség, hosszú és fájdalmas felépülés volt. Egy évig csak feküdtem, még enni, inni sem tudtam egyedül, olyan voltam, mint egy kicsi gyermek. Az egész család támogatott, és a barátaim, mindenki, aki körülvett, segített, nagyon sok segítséget kaptam a környezetemtől. Akkor az orvosok azt mondták, hogy ülni sem fogok tudni, és mégis, ma már ülök. Sosem vesztem el a reményt, hogy még egyszer lábra álljak

- árulta el a Blikknek.

Neked is nagyon tetszett Riccóék X-Faktoros előadása?