Fogamzásgátlót kezdett szedni, majd hetekkel később meghalt a fiatal lány – ugye te is figyelsz a jelekre?

Getty Images
Noémi

Nem mindenkinél úgy működnek a tabletták, ahogyan kellene...

Olvasd el ezt is!
Az időben kihúzós taktika még mindig sokkal népszerűbb a tablettánál

Sokan semmit nem éreznek a testükön, miután fogamzásgátlót kezdenek szedni, bár a legtöbb lánynak lesz szép tőle a bőre, s vannak, akik meghíznak és farkaséhségre panaszkodnak. De fontos tudni, hogy nagyon ritka esetben a gyógyszernek bizony komoly mellékhatásai lehetnek.

Olvasd el ezt is!
5 nőgyógyász osztja meg azokat a tippeket, amik örökre megváltoztatták pácienseik szexuális életét

A 23 éves Lauren Johnson is tartott attól, hogy kellemetlen mellékhatásai lesznek a gyógyszernek, ám a szedése előtt az orvosával megbeszélték a dolgokat. Mégis, a fiatal lány 2 hónappal a gyógyszer szedésének megkezdése után meghalt.

Olvasd el ezt is!
Döbbenetes! A fogamzásgátló még erre is hatással van

Ám nem jelek nélkül történt a tragédia: Laurennek sokat fájt a feje, és olyan erősen, hogy már nem volt olyan gyógyszer, ami segített volna. Egy idő után a látása is romlott, és végül azért hívták ki hozzá a mentőket, mert a tolmácsként dolgozó nő már nem tudott értelmesen beszélni.

Az orvosok megállapították, hogy egy vérrög jutott az agyába, ez okozta a tragédiát. Azt hozzá kell tenni, nagyon ritka, hogy ilyesmi történik, a szakértők szerint évente 2-3 lány jár így. Hivatalosan ugyan nem mondták ki, hogy a fogamzásgátló okozta a bajt, a lány szülei szerint azonban nem kérdés, hogy a gyógyszer volt a hibás. Viszont azt mindenkinek, aki szedi, tudnia kell, hogy

a gyógyszer fokozza a vérrögképződés kockázatát. Így figyelj te is a jelekre, és ne habozz orvoshoz fordulni!

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
9 dolog, amit a férfiaknak tudniuk kell a fogamzásgátlókról

Independent