Változtasd át a kávédat: 5 tipp, hogy egészségesebb legyen a reggeli feketéd

Izabella

A nap nem kezdődhet kávé nélkül, igaz?

Ha nálad sem tud elindulni a reggel anélkül, hogy megigyál egy bögrével a kedvenc kávédból, akkor most jól figyelj. Amellett, hogy azért élvezed a meleg italodat, mert finom, néhány kifejezetten egyszerű trükkel egészségessé is teheted, így még jobban fogod szeretni.

Tegyél bele fahéjat!

Biztosan hallottál már a fahéj jótékony hatásairól, például arról, hogy csökkenti a koleszterinszintet és a vér glükózszintjét. Emellett csökkenti az édesség utáni vágyadat is az édeskés íze miatt. Tökéletes indítása a napnak.

Hagyd ki a mesterséges édesítőt, cseréld mézre!

Egy-két édesítő tabletta nélkül nem iszod meg a kávédat? Nagy hiba! Próbáld ki a mesterséges tabletták nélkül, és helyettesítsd azokat inkább egy kanál természetes mézzel. Hidd el, olyan íze lesz, mintha valamilyen finom szirupot tettél volna bele.

Igyál vizet két bögre kávé között!

Mielőtt iszol egy kávét, dobj be egy nagy pohár vizet. A kávéd után is fogyassz el egy pohárral, majd ismételd meg mindig, amikor újabb kávét innál. Mivel a kávé kissé kiszárítja a testedet kívül-belül, fontos, hogy pótold a folyadékot. Egy adag víz után még az íze is finomabb lesz a kávédnak.

Tegyél bele vajat!

Vajaaaaat? – kérdezhetnéd, mi pedig rávágnánk, igen, vajat! Igazán felpörget egy kis természetes biovaj a kávédban, ami még az étvágyadat is csökkenti, és nem kívánod annyira a nassolást. A kávéd íze is lágy és krémes lesz tőle, igazán tetszeni fog. Emellett még proteinben is gazdag lesz az ital.

Próbáld ki a kókuszolajat!

Furcsán hangozhat elsőre, de ha kókuszolajat kanalazol a kávédba, megfelelő mennyiségű egészséges zsírt viszel be a szervezetedbe. A kókuszolaj hosszan eltelít, és nem leszel idő előtt éhes, így az alakodnak is kedvezel.

Ugye, kipróbálod ezeket?

Olvasd el ezt is!
Milyen kávé illik hozzád a horoszkópod szerint?

Szerinted mindent tudsz a kávéról? Akkor most jól figyelj, meg fogsz lepődni, hogy mennyi mindent nem!

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
12 dolog, amit mibe, hogy még te se tudtál a kávéról