Legyél jó fej az irodában: így teheted sokkal jobbá kollégáid rossz napjait

Izabella

Van, hogy szüksége van a kollégáidnak a támogatásodra.

Az iroda egy olyan közösség, ahol akarva-akaratlanul is megtudod, milyen napja van a veled együtt dolgozóknak. Az egész helyiség hangulatára, sőt, akár a munkátokra is hatással lehet, ha valamelyikőtök rosszul érzi magát, szomorú vagy épp ideges.

Ha azt tapasztalod, hogy az egyik kollégád nagyon maga alatt van, ne szégyellj kedvesnek lenni, és igyekezz egy kicsit felvidítani.

Íme, néhány tipp amelynek segítségével garantáltan jobban érzi majd magát, téged pedig még jobban kedvelni fog.

Tartsatok egy meetinget a szabadban!

A jó levegő mindenkit felvidít és energiával tölt fel. Miért ne ülhetnétek ki egy kicsit beszélgetni a jó időben? Akár munkáról, akár bármi másról jól esik ilyenkor trécselni, főleg, ha egy jó kávé is társul hozzá. Kapjátok fel a kabátotokat, szerezzetek egy finom lattét, irány az iroda udvara néhány percre, és már jobban is érzi magát a kolléga.

Küldj neki egy vicces vagy kedves üzenetet!

Ha le van hangolva a kollégád, biztosan jobb kedvre derül, ha egy vicces vagy épp kedves üzenettel feldobod a napját. Lehet az egy mozgó kép a kedvenc állatával, vagy épp egy kérdés, hogy kér-e egy csokit a lenti automatából. Biztosan értékelni fogja a kedvességedet.

Vegyél át tőle egy kis feladatot!

Nem is szépíthetnéd meg jobban a rossz napját a munkatársadnak, mint ha átvennél tőle egy apró feladatot, amit neked csekélység megcsinálni, őt viszont egyszer megszabadítod valami olyantól, amit utál vagy épp tudod, hogy fárasztó neki megcsinálni. Neked csak pár plusz perc munka aznapra, neki viszont nagy kedvesség.

Olvasd el ezt is!
Magyar felmérés: ez az a tulajdonság, ami miatt nehezen fogadnak be az új kollégáid

Kedveskedj neki valami finommal!

Tudod, hogy odavan az édességért, esetleg kifejezetten szereti a ropit? Szaladj le a büfébe, és hozz neki egy adagot a kedvencéből. Mindenkinek jobbá teszi a napját egy kis endorfin mondjuk csoki formájában, így amellett, hogy kedvességedtől is jobb kedvre derül, a csokiban lévő anyagok is boldogsághormont szabadítanak fel benne.

Legfőképpen: Kérdezd meg, tudsz-e valamit segíteni.

Mindenki örül annak, ha meghallgatják, és éreztetik vele, hogy szívesen segítenek neki. Ha látod a kollégádon, hogy ne van törve, ajánld fel neki, hogy meghallgatod, ha szeretné. Ne legyél erőszakos, csupán tudasd vele, hogy benned bízhat, ha szeretné elmondani rossz hangulatának okát.

Vannak olyan mondatok, amiket egyetlen ember sem szívesen hall a munkahelyén. Ha mégis valaki kimondja őket, valami gáz van... Ismered ezeket?

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
12 mondat, amit nem akarsz hallani a munkahelyeden