Ezeket veszik észre a vendégeid először az otthonodban

Szita Mónika
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

Vacsorát adni a barátoknak, ismerősöknek mindig stresszes dolog, mert ha az ember vendégeket hív, szeretne tökéletes házigazda lenni. Ennek pedig szerves része, hogy a lakás tökéletes állapotban fogadja az érkezőket. De a sütés-főzés mellett nem biztos, hogy jut idő a takarításra is. Ilyenkor kell a lényegre koncentrálni.

Ha nem futja mindenre, tudnunk kell kiválasztani a legfontosabb pontokat, amelyeket gatyába rázva a lakás egésze tiszta és rendes összhatást kelt majd. Mutatjuk, melyek ezek – azaz mire téved először a vendégek tekintetet, amikor belépnek hozzád.

11 millióból ilyen álomgarzonja lett a 8. kerületben a fiatal egyetemistának!

Az otthon illata

De akkor kezdjük máris valami olyannal, ami nem vizuális dolog, de ugyanolyan intenzitással hat. Ez pedig a lakás illatvilága. A vendégváró főzés után – vagy éppen annak a kellős közepén – ez különösen kényes kérdés, ezért már a hagymadarálás előtt kezdjünk el gondoskodni a szellőztetésről, és időben gyújtsunk meg egy-két illatos gyertyát is.

A kínáló részleg

Amint beljebb vezeted a vendégeket, az aperitif következik. Nem kell, hogy minden elképzelhető kívánságra és ízlésre felkészülj – nem is tudsz –, de arra ügyelj, hogy a meglévő készletek gusztusosak legyenek. Olyan üveget például ne vegyél elő, amiben már alig van, a poharaid pedig legyenek makulátlanok.

Eladásra felkészített modern, 55 nm-es kétszobás budafoki panellakás

Virágok

A virág az a dekorációs elem, amire – alkalomtól és évszaktól függetlenül – minden otthonnak mindenkor szüksége van. A legjobb persze a frissen vágott növény, de ha kímélni szeretnéd a pénztárcádat, művirágot is tehetsz a vázába. Arra azonban ügyelj, hogy minél élethűbb szálakat válogass össze.

A rendetlenség hiánya

Ha komolyabb takarításra nem is futja az idődből, a kupit mindenképpen számold fel a nyilvános terekben. Fogj egy dobozt, és szórd bele az apróságokat – a távirányítót, a kulcsokat, a felbontott leveleket –, a ruhákat tedd be a szekrénybe, az ágytakarót pedig igazítsd meg. A vendégek egy rendezett szobában tudják igazán elengedni magukat – még akkor is, ha ez a rend csak látszólagos.

45 nm-es budai ’első lakás’ – 12 tipp a tulajdonostól első lakásosoknak!

Makulátlan fürdőszoba

Ez az a helyiség, ahol a tisztaságot sem spórolhatod meg. A mosdókagylót és tükröt törölgesd át, a kéztörlőt cseréld ki, és ellenőrizd, hogy van-e elég vécépapír kéznél. Plusz pont, ha itt is meggyújtasz egy illatgyertyát.

Jól fésült bejárat

A első és utolsó dolgok, amit vendégeid otthonodból látnak, az a bejárati ajtó közvetlen környezete. Ráadásul a kabát és a cipő levetése, majd felvétele közben itt el is időznek és – garantáltan – alaposan körbe is néznek. Akkor leszel igazán jó vendéglátó, ha ezt a szakaszt vendégbaráttá varázsolod. Kell egy fogas a kabátoknak, esős időben egy tartó a vizes esernyőknek, és legalább egy szék, ahova a látogatók leülhetnek cipőfűzőt kötni.

Toszkán hangulatú solymári luxusház kerttel, medencével, nagy erkéllyel és lélegzetelállító panorámával!

Popsugar