Kiderült, mit szeretnek jobban a kutyák: a gazdit vagy az evést?

Getty Images
Kerekes Vivien

Itt a válasz a nagy kérdésre!

Köztudott tény, hogy a kutyák imádnak enni, és egy kis finomsággal rengeteg trükkre meg lehet tanítani őket. Emiatt nem csoda, ha sokan érzik úgy, hogy a kedvencük jobban odavan a kajáért, mint a saját gazdijáért. Egy kutató, dr. Gregory Berns viszont most mindenkit szeretne megnyugtatni, ugyanis felmérésekkel és vizsgálatokkal kiderítette, hogy ez közel sincs így!

A szakértő a felmérés során megvizsgálta a kutyusok agyműködését, majd tesztelte, hogy reagálnak bizonyos szituációkra. Először hot dogot kaptak, és ellenőrizték, milyen folyamatok játszódnak le bennük, majd ugyanezt megvizsgálták akkor, amikor étel helyett dicséretet és szeretetet adtak nekik.

Az eredmények alapján a kutyák jelentős része ugyanúgy reagált az ételre, mint a gazdi dicséreteire – vagyis ebből kiderült, hogy legalább annyira szeretnek minket, mint a kaját. A felmérésben résztvevő állatok 20 százaléka pedig boldogabb volt, amikor dicséretet kapott, így az már biztos, hogy egyes kutyák többre értékelik a gazdit, mint a kaját.

Olvasd el ezt is!
Az internet 3 leghíresebb kutyája

Persze mi ezt szívünk mélyén eddig is tudtuk, hiszen az ilyen fotók bizonyítják, milyen erős barátság van kutya és ember között!

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
12 édes kép gyerekekről, ami bizonyítja hogy egy kutya jobb bármilyen kispárnánál