8 tipp, amivel napi szinten spórolhatsz

Birta Brigi

Apróságok, de ha összeadódnak, a végén egy szemrevaló összeg jöhet ki!

Olvasd el ezt is!
Ennyi pénzt kellett volna eddig összespórolnod – egy szakértő szerint
  • Ha úgy kezded a napodat, hogy első utad a közeli kávézóba vezet, és a kedvenc habos-karamellás lattédat kéred, akkor két lehetőséget ajánlanánk fel. Az egyik, és ezzel spórolhatsz többet, hogy mostantól új rituálét alakítasz ki, és otthon készíted el a kávét. A másik, hogy bemész a kávézóba, de egy egyszerűbb italt választasz. Akár több száz forintot is megspórolhatsz így naponta!

  • A második tippünket biztosan próbáltad már megfogadni, de itt az ideje, hogy sikerüljön is! Készítsd el otthon az ebédedet, ezzel nemcsak a pénztárcádat kíméled, hanem a saját alakodat is karcsún tarthatod!
Olvasd el ezt is!
Így csináld! - 3+1 dolog, amire félre kellene tenned
  • Tégy félre naponta egy nagyon minimális összeget, amit meg sem érzel, mondjuk 100 vagy 200 forintot. Nem nagy összeg, azonban egy hónap alatt 3-6000, és bár ez nem nagy megtakarítás, de több mint a semmi, és szép lassan növelheted az összeget.

  • Ruházz be egy kulacsba vagy palackba, és abban vidd magaddal a vizet. A legtöbb munkahelyen tisztított víz van, így fel is töltheted, és napközben ihatod ezt, ahelyett, hogy naponta vennél egy-egy újabb palack ásványvizet!

  • Ne dőlj be minden kuponnak, csak a tényleg hasznosaknak! Bár lehet, elsőre jól hangzik, hogy éppen 20 százalákkal olcsóbban vehetsz új, a vadászgörények neveléséről kiskönyvet. De tényleg akarod ezt? Vagy csak a kupon miatt veszed meg, és akkor ez valójában pénzkidobás.
Olvasd el ezt is!
Így étkezz egészségesen akkor is, ha épp nem vet fel a pénz!
  • Minden alkalommal, amikor első pillantásra akarsz megvenni valamit, számolj el 10-ig, és ha a végén ugyanannyira akarod, csak akkor vásárold meg!

  • Csakis bevásárlólistával menj a szupermarketbe. Így elkerülheted azt, hogy elfelejtesz valamit, és azt is, hogy fölösleges cuccokkal pakolod tele a kosaradat.

  • Amikor este találkozol a haverokkal, néha olyan programot találjatok ki, ami nem kerül pénzbe: közösségi futás, a naplemente nézése, séta egy cuki városrészben... stb.

Sok sikert a spóroláshoz!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
6 budget hack, ami segíthet tartósan sokat spórolni