Túl sok mindent osztasz meg a párkapcsolatodról? Ezt a 3 dolgot csekkold, és megtudod!

Getty Images
Birta Brigi

Vajon a barátaid mindent tudnak a szerelmi életedről? Most kiderül, nem vagy-e too much...

Olvasd el ezt is!
Kiderült: általában így végződnek a barátság extrákkal kapcsolatok

Mindig a kapcsolatodra irányítod a beszélgetést?

Azaz, gondold csak végig: mondjuk előfordulnak olyan esetek, amikor a barátnőd arról mesél, hogy új ágyat vett, te pedig közbevágsz, hogy „igen, mi is most akarunk új szekrényt” – és máris nálad a szó, s magatokról beszélsz? Szóval, csak legyél őszinte, és valld be magadnak, hogy minden beszélgetésből azt kanyarintod-e ki, hogy rátok terelődjön a szó!

Átérzed mások helyzetét?

Mondjuk lehet, hogy te a legjobb időszakodat éled a szerelmeddel, miközben a barátnőd éppen szingliségének depressziós szakaszában van. Szóval, ebben az esetben nem annyira tanácsos arról áradozni, hogy milyen cuki meglepetéssel várt otthon a pasid előző este, és hasonlók. De ne csak a barátnőd helyzetébe gondolj bele: talán a fiúd sem szeretné, ha minden lépését kitárgyalnád, még akkor sem, ha az szerinted „ooolyan cukiii”.

Olvasd el ezt is!
Ilyenkor mi van? A párom szülei közölték, hogy nem jönnek el az esküvőnkre, mert nem akarunk templomit – olvasónk története

Megalázod a párodat?

Na jó, talán ez kicsit erős megfogalmazás, de azt is gondold végig, hogy milyen okból mesélsz el dolgokat a párkapcsolatodról? Hogy jót nevessetek rajta a havernők? Vagy imádsz pletykálkodni? Amikor el akarnál mondani valami intimebb mozzanatot a párkapcsolatodból, érdemes meggondolni, vajon örülnél-e, ha hasonló kaliberű dolgot tárgyalna ki a pasid a barátaival? Vajon amit elmondasz, az arról tesz tanúbizonyságot, hogy maximálisan tiszteled őt?

Ha az első és az utolsó kérdésnél igen a válaszod, a másodiknál pedig nem, akkor ideje átgondolni, hogy mennyi mindent ossz meg a szerelmi életedről!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 próbatétel, amit minden párkapcsolatban be kéne vetni