Kiderült: általában így végződnek a barátság extrákkal kapcsolatok

Kerekes Vivien

Magyar nők és férfiak is elmesélték, náluk hogyan ért véget ez a kapcsolat.

Olvasd el ezt is!
Férfiak bevallották: ezeket a csajos dolgokat titokban nagyon imádják

Az utóbbi években egyre gyakrabban lehet hallani egy új "kapcsolati" formáról, amit leginkább úgy tudunk körülírni, hogy barátság extrákkal. Egy ilyen viszonynál a felek nem járnak együtt, de viszonylag gyakran találkoznak, barátok lévén jól ismerik egymást, olyannyira, hogy a szex is belefér. Olyan ez kicsit, mint egy nyitott kapcsolat, ahol szabad az ismerkedés másokkal is, ugyanakkor nincs harag, ha valaki végül kilépne egy másik személy miatt.

Amit viszont ritkábban vallanak be az emberek, hogy sokan azért kerülnek ilyen viszonyba, mert beleszerettek a barátjukba, és titkon remélik, hogy ezek után több is lehet a viszonyból. Hogy ez mennyire gyakran alakul így? Kevesebbszer, mint azt remélnénk! Egy statisztika alapján ugyanis kiderült, általában hogyan ér véget a legtöbb barátság extrákkal típusú kapcsolat.

A felmérés során közel 200 olyan emberrel vették fel a kapcsolatot, aki ilyen viszonyba keveredett egy közeli vagy távoli barátjával. Egy év elteltével ismét felkeresték őket, és megkérdezték, mi lett a kapcsolat vége?

  • 25 százalék még mindig barátság extrákkal kapcsolatot tartott fent
  • 28 százalék felhagyott ezzel, és csak barátok maradtak
  • 31 százalék lezárta a dolgot, és végleg megszakították egymással a kapcsolatot
  • és mindössze 15 százaléknak sikerült párkapcsolattá alakítania a románcot

Vagyis elég kevesen mondhatják el magukról, hogy ami csak szexnek indult, végül szerelemmé alakult át. Így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy többet ne beszéljetek egymással a viszony után vagy hogy barátok maradjatok, mint hogy egy pár legyetek.

Olvasd el ezt is!
Pasik bevallották: ebből jöttek rá, hogy a barátnőjük nem az Igazi

Ennek kapcsán meg is kérdeztünk néhány magyar nőt és férfit, náluk hogyan ért véget a barátság extrákkal típusú kapcsolat!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Magyarok elmesélték, hogyan ért véget a barátság extrákkal kapcsolatuk