Több kutyastrandot a Balatonra

Aktív Kutyanapközi
B. Krisztina

Tavaly adtak át először a Balaton partján kutyabarát strandot azoknak a gazdiknak, akik együtt szeretnék tölteni szabadidejüket, nyaralásukat kutyájukkal.

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy együtt fürödjünk kutyánkkal a Balatonban, holott külföldi nyaralóhelyeken már nemcsak a szállások zöme kutyabarát, hanem a fürdőhelyek is. Nem mindegyik persze, de könnyen lehet kutyabarát fürdőhelyet találni például Horvátországban is.

Tavaly hirtelen változás történt, Balatonföldváron és Fonyódon is kutyabarát fürdőhelyet avattak a helyiek és a lelkes kutyabarátok. Aki járt ezeken a strandokon tudja, hogy minden probléma nélkül, biztonságosan és kényelmesen fürdőztek együtt gazdik és kutyák úgy, hogy a földvári strandon néha egy törülközöt sem lehetett letenni, annyian voltak. Ebből (is) látszik, hogy igenis van igény a kultúrált kutya-gazdi strandolásra.

Arról nem is beszélve, hogy a hozzánk látogató turisták nagyon nagy számban hozzák már magukkal a kis kedvencüket és kutyabarát szállást már szerencsére sokat találnak, de kutyabarát strandot nem. Ezt az igényt is felismerték azok a balatonparti városok, ahol ma már kutyastrand működik. Az a kettő.

Valahogy megtorpant a folyamat, valamiért nem győzte meg a többi város vezetését az, hogy igenis problémamentesen működhet egy kutyastrand, hogy igenis több turistát vonz a városba és igenis szükség van rá.

Ismét vége a nyárnak és talán most kell elkezdenünk dolgoznunk azon, hogy jövőre több lehetőségünk legyen strandolni a kutyánkkal. Mit tehetünk mi?

Például csatlakozunk petíciókhoz, saját magunk indítunk egyet, ha látunk ilyen mozgalmat erősítjük azt. Ez a petíció például azért kampányol, hogy Siófokon legyen végre kutyastrand. Kattints rá, és írd alá! Ez már egy jó kezdés!

LEGYEN KUTYASTRAND SIÓFOKON

Reméljük, jövőre már együtt csobbanunk Siófokon is!