Axente Vanessa modelltörténete

A modellügynökség

Hogyan lett a nagylengyeli lányból az első magyar szupemodell?

11 Vogue-címlap, 5 Prada-, 8 Calvin Klein- és 12 Chanel-kampány, plusz megannyi siker, amit magyar modell eddig még sosem ért el. Axente Vanessát 2008-ban fedezte fel ügynökségünk vezetője, két évvel később a tokiói Chanel-bemutatón láthattad, 2012-ben pedig már exkluzív nyitómodellként debütált a Prada kifutóján. Utazz vissza az időben Vanessával, ahogyan feleleveníti élete első modellkedéssel kapcsolatos emlékeit.

Az első, családi találkozás alkalmával még fogalmam sem volt a modellkedésről. 12 éves voltam, s emlékszem, egy lovas kötött pulcsiban és szemüvegben ültem az irodában és csak néztem.



„Nyilván veleszületett adottságok kellenek ahhoz, hogy valakiből modell legyen, de ezeket a tulajdonságokat valakinek fel is kell fedeznie benned. Sosem fordult meg a fejemben a modellkedés, amíg a nővéremet, Benedettát meg nem találta anno IWIW-en az anyaügynököm, Fehér Orsi. Miután láttam, hogy magazinokban szerepel, egyre jobban elkezdett érdekelni engem is.

- Axente Vanessa
Az Attractice három Axente-modellje: Vanessa, Gréta és Benedetta
(Vanessa első polaroidja és első amerikai Vogue-divatanyaga)

"Már betöltöttem a 13-at, amikor elkezdtem célozgatni a szüleimnek arra, hogy én is szívesen kipróbálnám a modellkedést. Másfél év telt el az Orsival való megismerkedésünk után, amikor valahogyan mindkét részről egyértelművé vált, hogy ezen az úton fogok elindulni, és szerencsére így is lett."

- Axente Vanessa
Az Attractive vezetője és Vanessa a ballagásán.
Családi fotó egy munka során.

"Emlékszem, életem első tesztfotózása Pejkó Gergővel készült, a sminkes pedig Véger Fibi volt. Eléggé meg voltam szeppenve, azt sem tudtam még, hogy mit hogyan kellene csinálnom. Szerencsére anyáék és Orsi is elkísért és sokat segítettek. Visszanézve vicces, mert szerintem akkor még teljesen bamba volt a nézésem."

- Axente Vanessa
A 13 éves Vanessa élete első modellképein.

"14 éves voltam, amikor először utaztam apukám kíséretében külföldi munkára Ázsiába, ahova soha nem gondoltam volna, hogy el fogok jutni. Amikor elkezdtem a modellkedést, csak arra voltam kíváncsi, milyen érzés lehet ez az egész, úgy gondoltam, hogy majd nyáron fogok utazgatni Európában. Anya mindig azt mondogatta, hogy topmodell lesz belőlem, de a barátaim és én úgy voltunk vele, hogy úgysem tudja miről beszél. Nagyon vicces feleleveníteni ezeket a pillanatokat a jelenlegi helyzetemben.”

- Axente Vanessa
2011: Vanessa első címlapja Szingapúrból