Leighton Meester majdnem elbukta Blair szerepét, de ekkor olyat tett, amire senki sem számított

Kerekes Vivien

Az biztos, hogy a terve bejött!

Csak úgy repül az idő, hiszen szeptember közepén lesz 10 éve, hogy a Gossip Girl legelső epizódja megjelent! Ezt követően a sorozat népszerűsége rengeteget nőtt, és hiába derült ki már évekkel ezelőtt a titokzatos blogger személye, mai napig imádunk beszélni a szereplőkről és a történetről. Ezzel pedig maguk a színészek is így vannak, hiszen a 10. évforduló alkalmából ők is sztorizgattak a forgatási emlékeikről.

Olvasd el ezt is!
Visszatér a Gossip Girl egyik sztárja, méghozzá egy elképesztő sorozattal

Ennek apropóján mesélte el Leighton Meester, hogy majdnem elbukta Blair Waldorf szerepét, méghozzá a haja miatt! Kevesen tudják, de a színésznőnek eredetileg szőke haja van, és az ikonikus barna tincseket csak a festéknek köszönheti. A meghallgatásra ennek fényében még úgy érkezett, hogy Serena van der Woodsen szerepére pályázott, azonban időközben rájött, hogy sokkal erősebb köteléket érez Blair iránt. Ezért fogta magát, és befestette a haját barnára – de nem a fodrásznál, még csak nem is otthon. Hanem rögtön ott, a producerek szeme láttára.

Besétált az ajtón, és nagyon vicces volt, nagyon okos, és közben törékenynek tűnt. De volt egyetlen gond: hogy szőke. Blake is szőke volt, és Serenának is muszáj volt emiatt szőkének lennie. Ezért Leighton odasétált a kézmosóhoz, és befestette előttünk a haját. Mert ennyire akarta a szerepet

- mesélte a sorozat egyik készítője, Josh Schwart.
forrás: Getty Images

A határozottsága pedig kétségkívül kifizetődött számára. Chace Crawford (a sorozat Nate-je) is elmesélte, milyen gondolatok cikáztak a fejében, amikor először találkozott a színésznővel.

Egyszerűen nem tudtam elképzelni őt Blair Waldorfként. Nem láttam benne.

-

A véleménye aztán gyorsan megváltozott, amikor Leighton egy székben ült, és Blair tipikus arckifejezésével lassan megfordult. Ekkor már Chace is tudta, hogy ez a lány a tökéletes választás a szerepre, és hogy milyen profi színésznővel van dolga.

Olvasd el ezt is!
Blake Lively ebben is megelőzte a korát: ilyen cuki dolgot tett, amikor Leo DiCaprióval járt

Leighton Meester frizurája azért több fázison is átment, mint a sötétbarna és a szőke. Emlékszel még, hogy ezeket a fazonokat is kipróbálta?

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Leighton hajevolúciója