Világhírű topmodellek, akiket kicsúfoltak az iskolában

A modellügynökség

A szépség a legszubjektívabb dolog a világon, de sajnos hajlamosak rá az emberek, hogy akit másnak, szokatlannak látnak azt rögtön támadják.�

Márpedig azt mindannyian tudjuk, hogy a modellek nem az átlag közvélemény szépségideálját képviselik. Sokkal magasabbak és genetikailag vékonyabbak a kortársaiknál, nincsen vékonyra szedve a szemöldökük, nem sminkelik magukat és nem attól nőiesek, hogy óriási a mellük. Sokszor a fiatal lányok pontosan az efféle kiközösítés és bántás miatt nem látják magukban a szépséget, amire azonban egy profi divatszem azonnal felfigyelne. Miért is kellene átlagosnak lenned, ha a divatházak olyan karakteres, egyedi arcokat keresnek, amik valószínűleg nem jönnek veled szembe az utcán. Tudjuk, hogy nagyon bántó tud lenni, mikor valakit csupán a kinézete miatt ítélnek el, ezért a mai bejegyzésben olyan ismert modellek történetét hoztuk el, akiket lehet, hogy fiatal korukban kigúnyoltak, mára azonban a világ legjobban kereső női és legnagyobb divatikonjai lettek.

Gondoltad volna, hogy Axente Vanessát zsiráfnak és deszkának csúfolták az iskolában? Érdekes módon, amikor 16 évesen már az olasz Vogue címlapján és első Prada kampányában szerepelt, nem okozott problémát a sportos testalkata.

„A legelső munkám egy újság hirdetésében jelent meg, egy órával később már az egész gimi ki volt plakátolva a képeimmel. Páran megpróbáltak megalázni és kellemetlen helyzetbe hozni, de kit érdekel? 150 dollárt kerestem vele. Azt hiszem, hogy a modellkedés nagyon sokat tud segíteni az önbizalomhiány leküzdésében.”

- Cindy Crawford

"Nagyon nehéz időszak volt a középiskola számomra, egyáltalán nem volt önbizalmam, így elég okot adtam arra, hogy a fiús és nyúlánk testalkatom miatt belém kössenek. Amikor az első párizsi divathetem után hazamentem kiszőkített szemöldökkel, már azt hitték hogy egy óriási ufo vagyok. Nyilván egyikőjük sem olvasta a Vogue-ot vagy érdeklődött a divat iránt.”

- Karlie Kloss

„Nagyon furcsán néztem ki a többiekhez képest. Nyúlánk, vékony és magas voltam, ezért az iskolában a fiúk mindig rajtam röhögtek. Aztán láttam a TV-ben a divatbemutatókat és arra gondoltam, hogy az én testalkatom is ilyen. Azt hiszem, van jogom kérkedni a Victoria’s Secret bemutatóimmal azoknak, akik a magasságom és a vékony alakom miatt csúfoltak.”

- Joan Smalls

„Többek közt ciciszájnak is hívtak, mert a szám mindig is nagy volt, de melleim azok egyáltalán nem. Volt egy nagyobb Bajos Csajok-szerű lánycsapat, akik a mosdóban sokszor utánam kiabálták, hogy szét fognak verni a buszon. Az osztálytársaim csúfoltak, a fiúk pedig egyáltalán nem randiztak velem. Azóta elég sok minden megváltozott, de azt hiszem, minden modell tud szolgálni hasonló sztorikkal.”

- Rosie Huntington-Whiteley

“Rasszista, degradáló megjegyzéseket vágtak a fejemhez, ezért minden nap sírva mentem haza a középiskolából. Egy ideig abba is hagytam, annyira belefáradtam az állandó fájdalomba és negativitásba. Azt hittem, az, hogy valakibe belekötnek csak fizikai bántalmazás lehet, ezért szégyelltem is magam, mert engem érzelmileg készítettek ki. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni, az egész csapat kiközösít, ha annak az egy lánynak nem tetszel, akit követ mindenki. Akkor még nem tudtam, hogy ez az egész a féltékenységről szól, ma már örülök neki, hogy így történt, mert megerősített, sokat tanultam magamról és önállóbb lettem.”

- Shanina Shaik

A tanulság az, hogy attól, ha valakinek egy modell alkatú lány egyáltalán nem teszik, nem jelenti azt, hogy egy divat iránt érzékeny szemű embernek ne lenne ő a világ leggyönyörűbb nője. Kerekedj felül a negativitáson és merj modellnek jelentkezni, a legnagyobb szupermodellek sem tudták anno magukról, hogy milyen szépek valójában!