Ez ám a szuper hír! Mostantól akár télen is strandolhatsz a Palatinusban

Gerda
A cikk támogatója a Palatinus Strandfürdő

A Palatinus strandra eddig csak nyári strandként gondoltunk, de mostantól a hideg időben is ellátogathatsz ide!

Már a hidegebb hónapokban sem kell lemondanod a fürdőzésről és a pihenésről, hiszen a Palatinus strand ebben az időszakban is várja a látogatókat.

A Palatinus strand volt Budapesten az első olyan fürdő, ahol végre a szabadban is fürödhettek a vendégek. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai úgynevezett kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 nm-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt, a Palatinus népszerűségét pedig nagyon jól mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és az azóta is népszerű hullámmedence.

A strand műemléki védettség alatt áll, ezért amikor 15 éve a nagy medencét három részre osztották, figyelniük kellett arra, hogy egybefüggő maradjon a vízfelület. Így oszlott fel ezt követően úszó-, strand- és élménymedencére. Utóbbiban olyan elemeket találhatsz, mint a nyakzuhany, a látványszökőkút és a sodrófolyosó, így biztos, hogy mindenki megtalálja a legnagyobb kedvencét. 2013-ban ismét felújították a fürdőt; akkor a termálmedencén volt a sor, és vadiúj óriáscsúszdákat építettek ki.

Most pedig újabb izgalmas változáson ment át a strand: júliusban kerültek átadásra az új fedett medencék a fürdő felújított főépületében. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamint hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence várja a vendégeket. Ha pedig szaunázni támadna kedved, kipróbálhatod a gőzkamrát, a különleges geotermikus szaunát és a finn szaunát is. Az OEP-beutalóval érkezők részére tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs szolgáltatásokat biztosítanak, ha pedig futás után kapnál kedved a fürdéshez, a három órás futójegy tökéletes számodra.

Most szeptembertől a beltéri medencéken kívül egy kültéri termálmedencét és egy kültéri, 26 fokos úszómedencét is kipróbálhatsz. Így minden adott egy kellemes kikapcsolódásra akár egyedül, akár családdal vagy baráti társasággal érkezel.