9 jó tanács kezdő modelleknek

A modellügynökség

Ha érdekel a modellkedés és szeretnéd profik tippjeit ellesni, akkor jó helyen jársz. Manapság vajmi kevés szépnek és magasnak lenned ahhoz, hogy sikeres modell váljon belőled. Amellett, hogy alkalazkodnod kell a divatszakma szigorú rigolyáihoz, rengeteg belső tulajdonságnak kell megfelelned. Már soroljuk is a legfontosabb tanácsainkat:

1. Modellként sosem szabad elfelejtened, hogy a fotózásokon nem érted/neked dolgoznak, te egy nagy csapat része vagy, ami azon dolgozik, hogy eladjon egy bizonyos terméket. Szakmai alázat és elhivatottság hiányában sajnos hamar be fognak zárulni előtted a lehetőségek.

2. Sose vesszen ki belőled a lelkesedés és a szorgalom. Mindenhol pontosan megjelenni és utánanézni, hogy kikkel fogsz dolgozni, milyen kliensnek - ez a profik ismérve. És persze a folyamatos gyakorlás: ha minden nap szánsz időt arra, hogy a tükör előtt gyakorolj pózolni, idővel pontosan tudni fogod, hogy mi az, ami jól áll neked.

3. Mi is lehetne fontosabb a modellszakmában, mint az első benyomás? Amikor egy castingon 5 perced van, hogy bizonyíts, egyáltalán nem mindegy milyen képet látnak rólad először. A sugárzóan pozitív személyiség mellett mindig kedvesnek, illedelmesnek kell lenni, a helyzetnek megfelelően öltözködni, viselkedni. Kiemeltem fontos szerepet kap e téren is az Instagram, ugyanis nagyon meg kell válogatni, mit töltesz fel. Ezeket mindenképpen kerüld el: meztelenség, részeg bulis képek, káromkodás, veszekedés, negativitás, botrány.


Az általunk eddig fel nem sorolt pontokról beszéljenek a nemzetközileg elismert modelljeink:



4. Mindig legyen B terved. Sose hanyagold el az iskolát és a tanulást a modellkedés mellett. A kliensek is megérzik és pluszpontnak számít, ha egy lány intelligens is a szépsége mellett.

5. Amikor kikerülsz egy nagyvárosba és elkezdesz modellkedni, könnyen beszippanthat a bulik világa. De te sose bulizz! Se a bőrnek, se az egészségnek, se az állóképességednek nem tesz jót, ezen kívül a modellügynökségek sem szeretik, ha a modelljeiknek olyan híre van, hogy minden este a klubokban táncolgatnak.

- Adamik Luca

6. A legfontosabb, hogy keress egy igazán jó ügynökséget. Ha sikerült megtalálni, mindig fogadd meg a bookered tanácsait.
7. Sose szállj el magadtól. Légy mindig kedves és hálás minden egyes alkalmazottal.

- Axente Vanessa

8. Ne engedd, hogy a szerelmed befolyásoljon a döntéseidben. Olyan emberekkel vedd magad körül, akik 100%-osan támogatnak.
9. Fogadd el, hogy a modellkedéshez rugalmasnak kell lenned és lemondásokkal is jár. Nincsen nyári szünet és a családoddal sem lehetsz majd annyit.

- Hajdú Niki