Így tisztítsd meg a zuhanyrózsát – 2 szuper módszer!

Europress
Bartos Viki
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

Íme, két igazán hatékony módszer!

A fürdőszoba takarításába minden alkalommal beletartozik a csapok kifényesítése, de a zuhanyrózsa apró fúvókáit sokszor elfelejtjük megtisztítani. Sőt! Rendszeres tisztítás mellett is vízkövessé válnak és eltömődhetnek. Itt van két kiváló módszer, hogyan távolítsd el a vízkövet a zuhanyrózsából!

A KÁVÉZACC FELHASZNÁLÁSA OTTHON – 14 SZENZÁCIÓS ÖTLET!

Tisztítsd meg a zuhanyrózsát egy éjszaka alatt!

Hogyan? Tölts nagy adag 20 százalékos ecetet egy erősebb műanyag zacskóba, ami elég nagy ahhoz, hogy a zuhanyfej fúvókáit teljesen ellepje az ecet. A zsákot a zuhanyfej tetején kösd össze, és hagyjd ázni egy éjszakán át. Reggel a legerősebb sugárral nyisd meg a vizet az öblítéshez!

Tisztítsd meg egy óra alatt!

Keverj össze 1/2 csésze szódabikarbónát 1 csésze vízzel. Öntsd a keveréket egy nagy műanyag tasakba. Helyezd a tasakot a zuhanyfejre és rögzítsd azt gumiszalaggal. Hagyd így egy órán át, majd távolítsd el. Nyisd meg a forró vizet a zuhanyfejen keresztül 30-40 másodpercig.

10 TAKARÍTÁSI TRÜKK LUSTÁKNAK

+1 SOS módszer!

Ha szükséges, hogy azonnal sikerrel járj (bár az alaposság érdekében használd a fenti módszerek egyikét is később): dörzsöld át a zuhanyfejet szódabikarbónával megszórt fogkefével. Majd ecetbe mártott fogkefével szedd le a rátapadt vízkövet.

MONDD A KORODat, MEGMONDJUK, HOGYan NÉZZEN KI A FÜRDŐSZOBÁD!