Miért lépnek félre az emberek akkor is, ha boldog házasságban élnek?

Getty Images
Léna

Ezek az okok lehetnek a háttérben.

Nem lehet azt mondani, hogy kifejezetten csak a férfiak vagy a nők lépnek félre a kapcsolatukban. Valójában egy felmérés szerint mindkét nem tagjai hajlamosak lehetnek a megcsalásra; egy statisztika szerint a férfiak 56 és a nők 34 százaléka vallotta be, hogy hiába él boldog házasságban, mégis félrelépett már. A kérdés persze adott. Mégis miért?

Egy pszichológus szerint az egyik leggyakoribb ok a megcsalásra, hogy a szenvedélyes szerelem elhalványul. Ilyenkor valamelyik fél elkezdheti az önbizalmát is elveszíteni, mert már nem érzi azt, hogy rajonganak érte. Emiatt előfordul, hogy ezt a fajta vágyódást egy másik embernél keresi meg, akiben látják azt az idillikus, rózsaszín ködös érzést, amit a mostani párjukban már nem.

Olvasd el ezt is!
Kiderült: így lépnek félre a legtöbben egy kapcsolatban

Szintén indok lehet a szexuális élet; nemcsak ennek hiánya, hanem az is, hogy másfajta vágyaik vannak. Sajnos sokan azért lépnek félre, hogy valami újat próbáljanak ki az ágyban, de ettől még nem szeretnék feladni a kapcsolatukat.

Sajnos a régi szerelmek feltűnése is vezethet megcsaláshoz, ezért sokszor okkal érzel féltékenységet egy ex miatt. Mivel közös a múltjuk és voltak közös érzéseik egymás iránt, gyakran előfordul, hogy az egyik fél nem tud ellenállni a kísértésnek. Még nagyobb erre az esély, ha szinte biztos, hogy nem fog lebukni az aktuális párja előtt.

Olvasd el ezt is!
6 ember elmesélte: így tudták meg, hogy a párjuk megcsalta őket

A megcsalást sokszor nehéz észrevenni, de az alábbi jelek lebuktathatják a hűtlen embereket!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
A megcsalás 6 jele