Egyperces párkapcsolati teszt: te és a pasid vajon átmentek rajta?

Getty Images
Kerekes Vivien

Nektek mennyire erős a kapcsolatotok? Csak egy kérdésre kell válaszolnotok!

Csak a filmekben létezik az, hogy egy párkapcsolatban minden szuperül halad, nincsenek problémák, és a feleknek dolgozniuk sem kell ezért. Sőt, sokszor még a filmekben sincs így. A valóságban ugyanis sok odaadást, erőfeszítést és kompromisszumot igényel az, hogy két ember együtt tudjon élni évtizedeken át, a legnagyobb szeretetben.

Olvasd el ezt is!
7 mondat, amit minden nő szívesen hallana a szerelmétől – neked melyik a legfontosabb?

Ezért most egy kisebb párkapcsolati tesztre invitálunk, amiben egyetlen kérdésre kell felelned neked és a párodnak is.

Tegyük fel, hogy mindkettőtöknek hirtelen lesz egy szabadnapja a munkából. Hogyan töltitek az időtöket?

Gondold át, hogy mit csinálnál ebben a helyzetben, de ne áruld el rögtön a pasidnak! Ugyanis előbb érdemes elolvasnod, mire utal a válaszod.

Olvasd el ezt is!
"Ha a srác barátkozik az exével, sosem fogok összejönni vele" – őszinte vélemény erről a kényes helyzetről

Ha az jutott eszedbe, hogy először leülsz a pasiddal, és megbeszélitek, kinek milyen ötletei vannak, adj magadnak egy képzeletbeli csillagos ötöst. Mert ez a lehető legtökéletesebb válasz – de pont ezért ez a legritkább. Ha arra gondoltál, hogy majd te kitalálsz valami programot, mondhatjuk úgy is, hogy "megbuktál". Akkor is, ha rögtön az jutott eszedbe, hogy egymás nélkül töltitek el ezt a napot. Hogy miért?

Mert az utóbbi két válasz tökéletesen bemutatja, mi a modern házasságokkal a legnagyobb probléma, és egyúttal mi a leggyakoribb válóok: az összeegyeztethetetlen különbség. Minden kapcsolatban két különböző ember van, és emiatt mindig észben kell tartanod, hogy beszélnetek kell, és egymáshoz alkalmazkodnotok. Ha automatikusan arra gondolsz, hogy majd a pasid azt csinálja úgyis, amit te akarsz, vagy hogy te külön akarsz lenni, ezért így kell szervezni a napot, nem helyes megoldás. Mert pont ebből fakad, hogy az egyik fél nem érzi magát fontosnak, és a kapcsolat elindul lefelé a lejtőn.

forrás: Getty Images

Úgyhogy a jövőben mindig jusson eszedbe, bármennyire is jól ismeritek egymást és hasonló a személyiségetek, attól még két külön ember vagytok, különböző vágyakkal. A kiegyensúlyozott kapcsolatot érdekében pedig minden kérdésről közösen kell döntenetek, hogy senki se érezze magát kirekesztve.

Ha pedig még erősebb kapcsolatra vágynál, ezt olvasd el!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 próbatétel, amit minden párkapcsolatban be kéne vetni