Harmadszor is ez a hely lett a világ legszebb szigete: tényleg olyan, mint a valóra vált álom!

Getty Images
Menyes Barbi

Vedd fel a listádra ezt a mesebeli szigetet!

Olvasd el ezt is!
Pilóták mesélik el, mikor kell tényleg aggódnod a repülőn

A világ egyik legnépszerűbb utazós magazinja, a Travel&Leisure olvasói minden évben megszavazhatják a legszebb szigetet. Idén, akárcsak 2013-ban és 2016-ban, Palawan lett a győztes. Halottál már erről a helyről?

Palawan a Fülöp-szigeteki Köztársaság legnagyobb kiterjedésű régiója, és több apró szárazföldből áll. A szigetvilág legnagyobb és legszebb szigete Palawan, innen kapta a nevét a régió is. Itt közel 850 ezer ember él, és legalább 10 féle nyelven beszélnek.

Olvasd el ezt is!
Nekünk a Tisza-tó a Riviéra! – számtalan tipp nyaraláshoz

Palawant a filmesek is imádják! Itt forgatták a James Bond: A világ nem elég egy részét, és a Bourne-sorozat negyedik epizódjának néhány jelenetét. A hollywoodi sztárok is szívesen járnak ide nyaralni: Naomi Campbell és Robert De Niro sokat időzik a szigeteken, csakúgy, mint a Pretty Little Liars színészei, Lucy Hale és Shay Mitchell.

A legszebb szigetek listájára felkerült még egyébként Bali, Hvar és a dalmáciai szigetvilág, az olasz Ischia, Kauai és Maui Hawaiin, Santorini, a szintén Fülöp-szigeteki Boracay és a Hilton Head Island Dél-Karolinában.

De térjünk csak vissza Palawanhoz, a világ legszebb szigetéhez: jöjjön egy kis kedvcsináló!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Palawan, a világ legszebb szigete 2017-ben

http://www.travelandleisure.com